Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski centar

Hoće li TC Maksimir omogućiti nove velike uspjehe hrvatskog tenisa?

Ivan Dodig i Marin Čilić
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.10.2016.
u 11:34

Hrvatski i Zagrebački teniski savez spremni su u suradnji s gradom Zagrebom sa svojim sponzorima i partnerima pronaći dodatne izvore financiranja kako bi se TC Maksimir doveo u optimalno stanje

Za nešto manje od dva mjeseca u Areni Zagreb će se održati finale Svjetske skupine Davis Cupa za 2016. godinu, u kojem će se sastati Hrvatska i Argentina, što je bez sumnje veliki uspjeh hrvatskog tenisa. Ipak, već sada treba voditi računa i o budućnosti, a jedan od koraka u tom smjeru je željeni centar izvrsnosti, koji bi, ukoliko se ostvare planovi, zaživio u teniskom centru Maksimir.

 "Hrvatski teniski savez i Zagrebački teniski savez već su putili Gradu Zagrebu molbu za dodjelu igrališta i dvorane na TC Maksimir jer je on svojom pozicijom i pratećom infrastrukturom najbolji prostor za pripremu tenisača kao i za natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza te veličinom i namjenom primjeren optimalnom financijskom poslovanju. Dosadašnja pozicija Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu samo djelomično zadovoljava potrebe HTS-a za kapacitetima terena.", kazao je glasnogovornik HTS-a Igor Rajković.

Po njegovim riječima, Hrvatski i Zagrebački teniski savez spremni su u suradnji s gradom Zagrebom sa svojim sponzorima i partnerima pronaći dodatne izvore financiranja kako bi se TC Maksimir doveo u optimalno stanje i kao takav postao prepoznatljiv centar teniske izvrsnosti, ne samo Hrvatske, već i regije pa čak i svijeta, jer je već iskazano zanimanje za korištenje kapaciteta u pripremama.

"HTS je u ovom trenutku spreman ustrojiti tenisku akademiju na najvišim svjetskim standardima u kojoj bi nosioci programa bili naši najbolji i najuspješniji treneri (Goran Ivanišević, Iva Majoli, Željko Krajan, Igor Šarić, Goran Prpić i dr.). Centar izvrsnosti okupljao bi naše najbolje tenisače svih kategorija, pružao bi usluge edukacije trenera uz suradnju s obrazovnim ustanovama, te bi nudio različite oblike priprema za tenisače svih uzrasta, i to  iz cijeloga svijeta", rekao je Rajković, napomenuvši da je HTS već stupio u kontakt i dobio potporu ITF-a te nacionalnih teniskih saveza drugih zemalja, pri čemu je iskazan veliki interes za suradnjom, ali da projekt nije moguće realizirati bez reprezentativnog teniskog centra s optimalnom infrastrukturom.

Analizirajući teniske centre u Zagrebu HTS je utvrdio da  je TC Maksimir s 22 terena na otvorenom i pripadajućom teniskom dvoranom s četiri hard court terena najbolja lokacija za realizaciju navedenog projekta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije