Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sesar krenuo s 5-0

Hoće li se Hezonja ranije priključiti reprezentaciji? Odluka je na njemu

Beograd: Hezonja zabio 17 poena što nije bilo dovoljno za pobjedu svog kluba
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Iamges/PIXSELL
1/6
24.07.2023.
u 23:30

Sada smo na najnižoj razini dosad. Zadovoljan sam kako se igrači ponašaju, kako igraju, a rasti možemo samo ozbiljnim radom i pobjedama, ističe izbornik Sesar

Nakon tri prijateljske (dvaput Kina, jednom Slovačka), novi košarkaški izbornik Josip Sesar dobio je i dvije pretkvalifikacijske utakmice za nastup na Eurobasketu. I sve su to bile vrlo uvjerljive pobjede (89:49 s Irskom, 98:62 protiv Luksemburga) pa je košarkaš Luksemburga Ben Kovacs ustvrdio da je vidljivo da Hrvatska ne pripada ovoj razini natjecanja.

No, izbornik Sesar ne želi se zavaravati s tim komplimentom jer time ne želi izazvati bilo kakvu vrstu opuštanja kod igrača.

GALERIJA Hrvatski košarkaši uvjerljivo svladali Irsku 89-42

Beograd: Hezonja zabio 17 poena što nije bilo dovoljno za pobjedu svog kluba
1/8

– Kad smo tu, onda tu valjda i pripadamo iako mi je teško objasniti kako smo tu dospjeli. Na najnižoj smo razini i moramo ponovno početi rasti. Zadovoljan sam kako se igrači ponašaju, kako igraju. Dakako, ima tu i pogrešaka, no bit ću zadovoljan dok god ih budemo voljni ispravljati.

Sesar je zadovoljan što uz sebe ima jednu "sijedu glavu" u liku i djelu Jasmina Repeše, novog sportskog direktora HKS-a.

– Dobro je kada imate nekoga koga možete pitati za savjet, s kim možete podijeliti neke stvari. Repeša je čovjek s puno trenerskog i životnog iskustva i meni je od velike pomoći. Sjedi sa strane, vidi neke stvari, ne nameće mi ništa ali je uvijek spreman pomoći.

VEZANI ČLANCI:

Takav način funkcioniranja stožera u kojem su još tri mlađa trenera (Tomas, Perinčić, Krasić) sviđa se i razigravaču Borni Kapusti, koji je u pobjedi nad Luksemburgom sa 16 koševa s kapetanom Prkačinom podijelio epitet najboljeg strijelca.

– To i jest bit ovog tima. Onaj koji je u jednoj utakmici najviše zabio ne mora biti prvi strijelac u drugoj. Ubrzali smo igru, puno je trke, agresivni smo, igramo obranu po cijelom terenu i to nam donosi rezultat protiv ovakvih suparnika kao što su Irska i Luksemburg, kaže Kapusta.

Nakon slobodne nedjelje reprezentacija će ostati u Opatiji do utorka, kada će uslijediti selidba u Zagreb, od kuda će se naša nacionalna vrsta zaputiti u Dublin. A ondje će momčad i vodstvo ostati dan dulje kako bi produžili u Luksemburg. A u te dvije utakmice Hrvatska bi mogla biti jača za realovca Marija Hezonju, koji se vratio iz SAD-a, no na njemu je hoće li se priključiti ranije ili kada i ostali "senatori" (Šarić, Zubac, Smith). 

VIDEO Bjelica o mogućem dolasku hrvatskih igrača: 'Livaja ni pod koju cijeni ne bi napustio Hajduk'

 

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
07:19 25.07.2023.

Eh, da se naša repka zove Partizan Mario bi već odavno bio ovdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije