Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sjeni prvoligaša

Hoće li novac odlučiti o sudbini nadarenih domaćih "klinaca"?

'karlovac sport, juniri nk karlovca i nk dinama na pomocnom stadionu nk karlovca odigrali polufinalnu utakmicu hrvatskog juniroskog kupa,181109 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
20.11.2009.
u 10:21

Pomalo i razumljivo u sjeni seniorskog prvoligaša, ove sezone vrlo dobre rezultate postižu i kadeti i juniori NK Karlovca.

Naravno, razumljivo je to ako se uzme u obzir prosječan navijač, jer seniorski nastupi svugdje izazivaju daleko najviše pozornosti, no ne bi bilo dobro da nadareni "klinci" budu u sjeni i u samom klubu.

U samom vrhu

Nakon nekoliko slabijih sezona, ove godine kadeti i juniori u samom su vrhu ljestvice 2. HNL-a - Središte. I jedni i drugi trenutačno zauzimaju treću poziciju, s minimalnim zaostatkom za vodećima (Concordia kod juniora i HAŠK kod kadeta). No, puno je važnije da su u ukupnom zbroju bodova na prvom mjestu, a te dvije generacije vezane su sistemom natjecanja, pa upravo taj zbroj odlučuje čiji će kadeti i juniori sljedeće godine nastupati u prvoligaškom društvu.

– Vesele nas uspjesi mladih i stvaranje igrača svakako je jedan od najvažnijih zadataka svakog kluba, pa tako i našeg. Ostvare li plasman u Prvu ligu ipak ćemo, u dogovoru sa strukom, a imajući u vidu i financijsku situaciju, odlučiti hoće li zaigrati u prvoligaškom društvu ili bi možda bilo korisnije da igraju u seniorskoj konkurenciji u drugim klubovima naše županije – poručuje predsjednik NK Karlovca Zoran Sabljarić.

Svakako, obje momčadi željele bi do prvog mjesta i u svojoj konkurenciji. Do kraja jesenskog dijela ostala su dva kola, a veliki derbi s prvoplasiranom Concordijom juniori će igrati u nedjelju, s početkom u 14 sati. Kadeti igraju u 12 sati, no oni ne bi smjeli imati problema sa slabašnim vršnjacima toga zagrebačkog kluba. Tjedan dana kasnije Karlovčani gostuju u Sesvetama kod NK Radnika Legee. Juniori će u susret ući kao veliki favorit, dok će kadetima to biti težak ispit protiv trenutačno četvrtoplasirane momčadi.

Dinamo prejak

Upravo ovih dana mladi karlovački nogometaši okončali su kup natjecanje, koje je pokazalo kako ipak imaju još puno za raditi da bi se suprotstavili najboljima. Lako su osvojili županijsko natjecanje, no u polufinalu Regije Središte susreli su se s vršnjacima zagrebačkog Dinama - kadeti su izgubili 0:4, a juniori 0:8!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije