Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURČIĆEVO KOCKANJE

Hoće li Lončarić izdržati pritisak u Temišvaru?

'sport.....zagreb.....17.05.2009.  stadion maksimir - nogometna utakmica / nk dinamo - nk slaven belupo /  ilija sivonjic, filip loncaric, etto    Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
'Marko Lukunic/Vecernji list'
27.09.2009.
u 19:55

Ima li Kruno Jurčić u predvečerje sudbinske utakmice u Temišvaru pravo kockati se s europskim debitantom među vratnicama i ignorirati vratara svjetskog kalibra Tomislava Butinu?

 Kruno sada ispada veći kockar od pravoga kockara Lončarića; izgubi li, svi će ga pitati gdje je bio Butina. Ali, tko kaže da mali kockar s Borongaja u Temišvaru neće biti heroj i osvjetlati trenerov obraz...

Zovu ga Čovjek mačka
Filip Lončarić (22) postao je prvi Dinamov vratar upravo na nesreći svoga kolege Turine. Popularnome "Joji" presudili su kiksevi u utakmicama s Auxerreom u jesen 2006. godine te je tadašnji trener Kuže prvi put stavio Lončarića među vratnice na utakmici s Hajdukom na Poljudu (2:2). Od tada, Lončarić je branio stalno, pa i kod sljedećega trenera Ivankovića, gotovo niti jednom ne kompromitirajući svoj nadimak "Čovjek mačka".

Ne smije davati izjave
Iako mu karijera nije uvijek išla uzbrdo, zbog niza incidenata izvan travnjaka, u Dinamu su procijenili kako je Lončarić ipak predobar vratar da bi ga se samo tako odrekli. U klubu tek imaju nepisanu regulu; nakon što je kao klinac priznao da ima problema s kockom, preporučeno mu je da više ne daje izjave, osim za Dinamovu stranicu. Tu ga nitko neće pitati kada je zadnji put sjeo za rulet, niti s kim se nedavno potukao u Vodicama.

Lončarić, kojega je Dinamo doslovce povukao s ceste, vjerojatno je i sam šokiran statusom prvoga Dinamovog vratara. Je li dorastao toj zadaći?

– Dinamo u Temišvaru uopće ne treba strahovati od Lončarića – tvrdi Alen Dautbegović, koji ga je trenirao u juniorima i prvoj momčadi. – Tu nema nikakvoga rizika jer Fićo brani kao da ima bezbroj utakmica u nogama.

Neće imati tremu, ipak mu je to europski debi?

– Poznajem ga od njegove 16. godine i nikada ga ništa nije moglo impresionirati. Trema je za njega nepoznat pojam.

Butina je zasluženo izletio?

– Ne treba mu suditi po jednoj utakmici. Vjerojatno su i u stožeru procijenili da mu je potreban odmor, očito svjesni da imaju dobru zamjenu. Lončarić je tu šansu zaslužio.

Treba li vjerovati dečku koji je u kratkoj karijeri toliko lutao stranputicom?

– Svaki klinac nekamo zaluta i Lončarić nije iznimka. No on se opametio, posvećen je nogometu i bit će velika Dinamova uzdanica.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar swannymir
swannymir
22:08 27.09.2009.

Ne kuzim poantu ovog clanka? Loncaric je bio i ostao dobar golman. To sto mu pametne guzice u Dinamu ne vjeruju to nije njegov problem. Nije se vjerovalo nikome. Nakon jednog-dva kiksa, svi su potjerani. Turina, Loncaric, evo sada i Butina. Jedino je Koch ispao faca, ali Koch je Koch.

VL
vladek
07:09 28.09.2009.

Neka napadači dajo dva,tri gola,pa nam netreba golman.

NS
nikola_Sb
21:27 27.09.2009.

Ma Fićo je car !!! Lako je nama za golmana, nek samo ostali odigraju OK,a Fićo će odradit svoj posao kako to i ide !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije