Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbacili sve navode

HNS se oglasio o navodnom vrijeđanju Livaje: Preslušali smo snimke, sudac mu to nije rekao

Susret 28. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Istre 1961
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/7
08.04.2023.
u 17:25

- Smatramo vrlo opasnim plasirati takve tvrdnje u javnost na temelju "čitanja s usana" jer to za rezultat ima nepotrebno podizanje tenzija u hrvatskoj sportskoj javnosti - stoji u priopćenju.

Nogometaši Hajduka i Istre 1961 u susretu su 28. kola HNL-a na Poljudu igrali 2-2 (2-2).Sva četiri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu, Hajduk je poveo golom Jana Mlakara (2), Istra 1961 je preokrenula preko Luke Hujbera (19) i Munsefa Bakrara (21), da bi Mlakar (45+1) svojim drugim golom na utakmici postavio konačni rezultat.

No nakon utakmice se podiglo puno bure zbog navodne uvrede suca utakmice Ante Čuline izrečene Marku Livaji. Čulina je navodno Livaji rekao "mala pi*ko". Sudačka komisija HNS-a danas je to demantirala. Poslali su priopćenje u kojem kaže da je šokirana medijskim napisima i da stoji uz suca Čulinu.Priopćenje prenosimo u cjelosti:

''Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza najodlučnije odbacuje navode određenih medija o neprimjerenoj komunikaciji suca Ante Čuline prema nogometašu Hajduka Marku Livaji tijekom utakmice Hajduk - Istra 1861.

Komisija je šokirana takvim tvrdnjama koje s punim uvjerenjem opovrgavamo jer audio snimka komunikacije suca tijekom cijele utakmice apsolutno i nedvojbeno potvrđuje kako sudac Čulina nije uputio takve, niti slične riječi bilo kojem nogometašu tijekom utakmice, pa tako ni reprezentativcu Marku Livaji.

Smatramo vrlo opasnim plasirati takve tvrdnje u javnost na temelju "čitanja s usana" jer to za rezultat ima nepotrebno podizanje tenzija u hrvatskoj sportskoj javnosti. Neprimjereno je objavljivati takve ozbiljne, a neistinite optužbe bez izjava i reakcija samih aktera navedenog događaja te pozivamo medije da na profesionalan način obrađuju ovakve, potencijalno vrlo "zapaljive" teme.

Komisija nogometnih sudaca HNS-a oštro osuđuje ovakvo neozbiljno izvještavanje te daje maksimalnu podršku sucu Anti Čulini te svim sucima koji se profesionalno ponašaju te primjereno komuniciraju s nogometnim akterima prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica'', stoji u priopćenju.

>> VIDEO: Bišćan s Čačićem ima nevjerojatnu poveznicu. Naslijedio je trenera s kojim je doživio ružnu epizodu

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
19:18 08.04.2023.

Vijest objavila rašetina 24 časa.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
18:45 08.04.2023.

Ukralo pokralo vrijeđalo kmekmekme

ZG
zg1985
18:28 08.04.2023.

livaja je to i zasluzio jer nista drugi i nije,pola utakmice se valja po podu i trazi jedanaesterac,a kad on druge udara onda je to ok i opet se cudom cudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije