Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštar odgovor Brbića!

HNS je Dinamo, a zbog Zdravka Mamića krši svoj statut!

Marin Brbić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.12.2014.
u 18:14

Još 2004. u Večernjaku objavljen je tekst s naslovom: "Vlajčevićevi kriteriji za modre i one druge". Danas očito još vrijedi isto...

Ako je netko mislio da se u Hajduku događaju drame nakon kazni disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića, nije u pravu. Drakonske kazne su očekivali, one su i izrečene, sukladno Disciplinskom pravilniku.

Presuda protiv Mamića

– Kad je HNS odlučio da neće doći na sastanak u Ministarstvo, znali smo što se sprema, da će kazne biti žestoke. Po tome ispada da je Hajduk kriv za sve što se događa u hrvatskom nogometu. To je klasični autogol. HNS i mi, to je sad jasno, živimo u dva različita svijeta – kazala je predsjednica Hajdukova Nadzornog odbora Branka Ramljak.

Marin Brbić, predsjednik Hajdukove uprave, koji je dobio kaznu od godinu dana zabrane rada u nogometu, nije pretjerano uzbuđen. Ostavlja dojam da ga sve to zabavlja.

– Nije mi jasno zašto ne smijem davati izjave o nogometu. Znači, mogu reći da sam zadovoljan što smo našli povoljan smještaj u Zagrebu, ali ne mogu reći da sam zadovoljan igrom momčadi – smijući se kaže Brbić.

U jednom trenutku postao je ozbiljan.

– A što više mogu reći o svemu što se događa. Pa zar im još nije jasno da nije stvar u neodigranoj utakmici, stvar je u poremećenim odnosima u hrvatskom nogometu, u potpunoj "dinamozaciji" Hrvatskog nogometnog saveza. Stvar je u tome što HNS ne poštuje ni svoj Statut. Primjerice, u članku 42. stavku 6. pod odredbom "tko ne smije biti član Izvršnog odbora" stoji da to ne mogu biti osobe koje su u posljednje tri godine pravomoćno kažnjene za kaznena djela ili prekršaje u sportu i vezano uza sport. Postoji prvostupanjska i drugostupanjska prekršajna presuda po kojoj Zdravko Mamić zbog incidenta na Poljudu, a to je vezano uza sport, šest mjeseci ne smije na stadion. Ali, znate li kako je HNS na to reagirao. Nikako, što njih to briga, kao da se radi o nekom drugom statutu, neke druge organizacije... To je samo jedan primjer, a mogao bih ih nabrajati na desetine, kako je Jozak postavljen u tišini za direktora reprezentacije, kako je Lončarević sad došao bez natječaja za njegova pomoćnika, kako s Breznim u uredu sjedi supruga, kako je ovo, kako je ono... A svima je zajednički nazivnik Dinamo. Od prvog dana jasno i glasno govorimo što nam je jedini cilj, a to je jednakost za sve u hrvatskom nogometu – kazao je Brbić.

Uzeli im pravo glasa

Krešimir Vlajčević, svih ovih godina otkako je disciplinski sudac, istaknuo se drakonskim lupanjem po bijelima i ustupcima prema Dinamu. Vrteći almanahe našli smo tekst iz 2004. godine pod naslovom "Vlajčevićevi kriteriji za modre i one druge". Tada je Eduarda da Silvu za udaranje nogom Bojana Vručine kaznio s jednom utakmicom zabrane igranja, premda je cijelu sezonu za izravne crvene kartone zbog međusobnog udaranja ili prigovora kažnjavao s dvije utakmice zabrane. Naizgled, to je bila sitnica, no deset godina kasnije priča je potpuno ista.

A što se tiče ovih kazni, mogu se protumačiti i kao HNS-ov svojevrsni "time-out", pokušaj zaustavljanja nečega što će se teško zaustaviti. Naime, kada Ministarstvo sporta ponovo organizira sastanak s HNS-om, Hajdukom i ostalima, na njemu ne bi smjeli biti suspendirani Hajdukovi dužnosnici. A upravo su kažnjeni Brbić i Pavasović Visković najglasniji i najravnopravniji rivali u borbi argumentima.

– Tako ispada, i zbog toga su možda i izrečene ove kazne. Sve je to igra, to se zna – zaključio je Brbić.

>>Marin Brbić: HNS me ne može smijeniti! Ako treba, žalit ćemo se do Ustavnog suda

>>Kakva kazna! Hajduku oduzeti bodovi, Brbić i članovi NO-a godinu dana suspendirani...

Komentara 174

Avatar Bog_i_Hrvati
Bog_i_Hrvati
05:03 21.12.2014.

Vi, koji ste jučer tu pisali, pogledajte danas koliko minusa imate.Rekao sam vam da manipuliraju sa njima i to do 80 kom, ovisno o potrebi, i ne mislite da su to Torcida, ni BBB, to je Orjuna. Stavljaju u prosjeku 10 plusića više, da bi izgledalo što objektivnije. Sad lijepo pogledajte koji komentari su otišli prema gore, izuzmite moje, jer nas je, malo al nas ima, i danima popravljamo situaciju sa plusevima i minusima. Ali smo htjeli da se i Vi uvjerite.Vjerujte nakon Milana, svi komentara vezani uz HNS, imali bi u vrhu komentare tipa: Jadni Hajduk, što mu HDZ-ovci rade, ili Mamić je HDZ-ovac koji je Kolindi dao lovu, ili Kolinda=Šuker...Na taj način ne samo da manipuliraju sa djecom, nego negatavno djeluju i na Vas koji pišete ovdje.Ova situacija sa plus/minus je bila samo danas, popravljat ćemo mi i ubuduće.Dok Večernji ne riješi registraciju preko ip trackera, i tada će se vidjet da je "njih" na ovom portalu jako malo. A Vi pišite i dalje i to u što većem broju.Bog i Hrvati

Avatar Bog_i_Hrvati
Bog_i_Hrvati
05:20 21.12.2014.

Također će te vidjet da će postovi Tužnog bit obrisani. Pa nije ovo prvi put da tako rade .Već na svaki članak o HNS-u nakon Milana.On zna da će njegovi komentari biti obrisani. Tako će biti pretpostavljam do predsjedničkih izbora.Inačee taj "klinac" na članak ne dolazi sa 1 nikom, dolazi sa najmanje 2, kao tovar-magare...Pisanje preko tih nik-ova je: razumnije, recimo i pametnije, ali cilj je isti.Čak nije cilj napraviti razdor između sjevera i juga, već je cilj određeni broj Hajdukovih navijača uvjeriti kako je HNS=HDZ, i da oni rade protiv Hajduka.I na taj način ih odgovoriti od izlaska na glasovanje.Pitanje je, koliko imaju takvih tipova kao Tužni ( Kamo čedo, Rocky. Zg ) i na koliko portala djeluju? Da i sad se i ja moram malo pravdati, jer ovo što sam napisao neće im najbolje sjest. Zaboli me i za brbljića i za mamića, ali neka I Hajduk i Dinamo Žive Vječno.Riješimo se mi crvenih (što će bit jako teško), pa onda uredimo Lijepu Našu.Bog i Hrvati

Avatar Bog_i_Hrvati
Bog_i_Hrvati
21:55 20.12.2014.

Pomisli li bi da se radi o nekom bolesniku, ali provjerite ranije članke u večernjem.Npr članak Ivan Miklenić: Splitski prosvjed je mega manipulacija, vidjet će te da je je sa sigurno svojih 80 plusića u prvi plan stavio komentare kojii njemu i njegovim nalagodavcima pašu.Članaka ima još, a provjerite također većine njegovih komentara sutra ovdje biti neće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije