Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guusov manifest

Hiddink bivši: Izboriti Euro bio mi je prevelik zahtjev

Hrvatska Turska (1)
Pixsell
16.11.2011.
u 13:54

Nizozemski stručnjak za svoj je neuspjeh okrivio loš rad u turskim mlađim nogometnim kategorijama

Guus Hiddink bivši je na klupi Turske i nije to nimalo neočekivana vijest dan nakon što ga je Bilićeva momčad ostavila bez Eura 2012.

''Na sastanku Izvršnog odbora Turskog nogometnog saveza i Guusa Hiddinka obostrana je odluka da se ugovor raskine. Zahvaljujemo se gospodinu Hiddinku za njegove usluge i želimo mu puno sreće u budućoj karijeri'', šturo su poručili Turci.

No, Nizozemac je bio malo rječitiji. Neuspjeh s Turskom ga je pogodio, a kao glavni razlog detektirao je nedostatni sustav rada s mladim igračima.

– Sve reprezentacije koje predstavljaju jednu zemlju, počevši od onih do 14 godina pa do starijih, ovise o tome kako su klubovi organizirani i koliko ozbiljno shvaćaju obrazovanje mladih igrača još od njihove desete godine – istaknuo je Hiddink nakon "košarice" i dodao:

– U zemljama kao što su Njemačka i Nizozemska taj sustav visoko je razvijen, a rezultati su očiti. Nizozemska je mala zemlja, no uvijek sudjeluje na velikim natjecanjima, uz iznimku SP-a 2002., jer mladi igrači imaju priliku igrati u svojim klubovima i dobro ih se uči.

U Turskoj, smatra, taj segment rada nije na zavidnom nivou.

– Jedan ili dva njihova igrača iz mlađih reprezentacija dogurali su do one seniorske. U drugim zemljama to je normalna praksa, a u Turskoj iznimka – rekao je bivši izbornik Turaka, a onda se malo ispravio.

– Turska ima mnogo potencijala, no sudjelovat će na velikim natjecanjima samo ako reorganizira sustav i osloni se na potencijal iz klubova.

Kada je prošle godine preuzeo momčad, imao je sasvim druge planove.

– Cilj je bio pomladiti momčad i izgraditi je za bližu budućnost. Da sam s time uspio osvojiti Euro, bilo bi to odlično, no bio je to prevelik zahtjev u njenoj tranzicijskoj eri. Ne žalim ni za čim.

Komentara 6

DU
Deleted user
15:20 16.11.2011.

Hiddink je djelomicno u pravu ali ovdje je Hrvatska iznimak. Nasi klinci imaju vrlo lose rezultate. U-15, U-17 i tako dalje a nasa A-repka s skromnog Bilicem su se plasirali na EP.

BL
Bljakonja
15:27 16.11.2011.

Jaoooo...suza mi kanu i prkno mi se stisnu od zabrinutosti za Hiddinkovu egzistenciju i hoće li ostati na cesti, bez posla... ...a još me veće brige more za sudbinu janjićarskog nogometa i njihova nogometnog saveza... Eto im Markovića, pa nek si ga zemeju...

Avatar babas
babas
15:57 16.11.2011.

Hrvatska realno spada u 10 najjačih europskih reprezentacija u kontinuitetu i mjesto joj je na svakom EP i svakom SP. Sve drugo je ravno katastrofi,usudio bih se reći i da se od Hrvatske očekuje prolaz grupe na EP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije