Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvrede i za Štimca

HHO-ov rezime kola: U Splitu sjajno, u Vinkovcima hukali Vidi

cibalia dinamo (1)
Davor Javorović, Goran Ferbežar/Pixsell
30.10.2012.
u 13:05

Najviše neprimjerenih događanja bilo je u Vinkovcima na utakmici domaće Cibalije i Dinama, poručuju iz HHO-a

U sklopu projekta ”Izravna prevencija navijačkog nasilja” od 26. do 28. listopada promatrači HHO-a bili su na utakmicama Zagreb – Osijek, Cibalia – Dinamo, Zadar – Rijeka i Split – Hajduk. Temeljem osobnog uvida i prikupljenih informacija zabilježili su da na utakmici Zagreba i Osijeka nije bilo incidenata, a u Zadru je Armada pjevala proste pjesme na račun domaćega kluba i navijača.

Najbolja atmosfera bila je u Splitu na gradskom derbiju koju su HHO-ovi promatrači ovako opisali:

"Utakmica je odigrana na stadionu RNK Splita u Parku mladeži. Utakmicu je promatralo oko 4000 navijača, uglavnom pripadnika Hajdukove navijačke skupine Torcida. Policija je zbog sigurnosnih procjena zabranila prodaju oko 700 karata. Utakmica je odigrana u posebnoj atmosferi s obzirom na to da je Hajdukova navijačka skupina Torcida slavila svoj 62. rođendan i izbor novog rukovodstva Torcide. Utakmica je protekla uglavnom u sjajnoj navijačkoj atmosferi osim u dva navrata: u 62. minuti pripadnici Torcide na jugu su upalili šest baklji, a na istoku dvije. U 82. minuti skandirali su: ”HNS, pederi, nogomet ste sj.....”!

Najviše neprimjerenih događanja bilo je u Vinkovcima na utakmici domaće Cibalije i Dinama, a evo što su ljudi iz HHO-a zabilježili:

"Utakmica u Vinkovcima na stadionu Bosut pred oko 3500 gledatelja od čega oko 200 pripadnika BBB iz Zagreba i jednako toliko pripadnika Cibalijinih Ultrasa protekla je u vrlo ružnoj atmosferi. BBB-i su od početka počeli s: ”Rođen sam na sjeveru, slušajte me svi, volim tebe Dinamo, život si mi ti. Tuče nas policija k'o šugave pse, al' za tebe Dinamo pretrpit ću sve. Tučemo policiju k'o šugave pse, al' za tebe Dinamo pobit ću ih sve”. Bio je to samo početak skandiranja na koje smo navikli na nogometnim borilištima poput: ”Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje”, ”HNS, pederi, nogomet ste sj.....”. Tom skandiranju pridružili su se i Ultrasi koji su nakon toga skandirali: ”Zvonimir Čičak, Mamićeva kurva”. Potom ”Davor Šuker, Mamićeva kurva” i ”Igor Štimac, Mamićeva kurva”. Potom su Ultrasi skandirali: ”Šuker i Štimac, dva su govna najveća, hrvatski vam narod izdaju ne oprašta”. U 60. minuti Ultrasi na istoku pale jednu, a potom više baklji i to u krugu napravljenom od tijela kako bi zaštitili piromane koji pale baklje. Gust je dim nad tribinom, a BBB-i pjevaju ”Ubij drotove, ubij drotove”. U 62. minuti BBB-i počinju s bakljama i to na desetke njih kao i s paljenjem dimnih bombi. U 73. minuti Ultrasi skandiraju: ”Mito i korupcija, hrvatska policija”. U 83. minuti istočna tribina skandira ”cigani, cigani” iako je nejasno kome. Interesantno je da su navijači Ultrasa gotovo tijekom cijele utakmice hukali kada bi Dinamov igrač Domagoj Vida primio loptu, a u jednom su mu trenutku skandirali ”majmune, majmune”!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:47 30.10.2012.

U sklopu projekta ”Izravna prevencija navijačkog nasilja” ... Zar HHO misli da ce svojim izvjescima djelovati na prevenciju navijackog nasilja ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije