Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Mario

Hezonja: Nema kluba koji ima takvu glad za pobjedama i trofejima kao što je Real

22.05.2023.
u 07:00

Nakon četvrtfinalnih 0-2 protiv Partizana, pobijedili smo u pet eliminacijskih utakmica u nizu. Kažem vam, nema niti jedna momčad na svijetu što Real ima, kazivao je Mario Hezonja

Nakon što su klupskim prvacima Europe, otkako je Hrvatska neovisna, postali Stojko Vranković i Damir Mulaomerović s Panathinaikosom, Franko Nakić s Olympiacosom, Nikola Vujčić, Ante Žižić i Bruno Šundov s Makabijem te Kruno Simon s Anadolu Efesom, na najviše postolje najjačeg klupskog natjecanja na Starom kontinentu uspeo se i Mario Hezonja sa svojim Realom.

Nakon što je u polufinalnoj pobjedi nad Barcelonom (78:66) sudjelovao s 14 koševa i 9 skokova, osvajanju krune preko Olympiacosa (79:78) Hezonja je pridonio s 12 koševa, tri skoka i dvije osvojene lopte.

U razgovoru sa Sport Klub, upitan kakav je osjećaj biti prvakom Europe, 28-godišnji Dubrovčanin je kazao:

- Prelijepo je biti o ovakvoj momčadi koja nikad ne odustaje, koja se bori svaku utakmicu, koja ima nevjerojatnu glad za pobjedama i naslovima. Uklopio sam se sjajno jer je i moj mentalitet takav tako da mi nije trebalo puno vremena da se naviknem na taj sustav. Sretan sam da sam napokon dobro izabrao suigrače i momčad za koju ću igrati.

A na tom putu, zahvaljujući kazni za "hrvača" Yabuselea, postao je jednom od bitnijih četvorki u Europi.

- Ljudi moji, nama je najprije bio problem što imamo previše igrača, a sada nam je bio problem što nemamo dovoljno igrača. Ja samo popunjavam gdje treba. U karijeri sam igrao na svim mogućim pozicijama i sve mi je isto. Spreman sam za svaku ulogu.

Dok su ostali realovci bili prilično euforični, Hezonja se činio nekako najsmirenijim.

- Inače sam takav, hladnokrvan, osim kada na terenu poludim. Vjerojatno ću poludjeti kada dođem doma, počet ću se derati i probuditi susjede.

Pitanje svih pitanja jest otkud Realu toliko života? Nakon izgubljene prve dvije četvrtfinalne utakmice od Partizana, barem četiri puta je izgledalo da su realovci završili svoje sudjelovanje u Euroligi.

- Pobijedili smo u pet eliminacijskih utakmica u nizu. Kažem vam, nema niti jedna momčad na svijetu što Real ima. Ne govorim to zato što sam član ovog kluba neto zato što je on kroz povijest stalno živ, stalno se vraća, stalno želi i vjeruje. Kada se takvom klubu pridruži igrač s karakterom i karakteristikama koje ja posjedujem onda je jednostavno s tim ljudima igrati. Nažalost, ovo je možda njihova posljednja sezona. Neću ništa govoriti no nadomjestiti ove igrače koje mi danas imamo bit će stvarno teško. Morat ćemo pogađati s igračima da nadomjeste legende koje smo imali (op.p. Llull, Fernandez, Rodriguez).

Može li se ovaj košarkaški naslov usporediti s onim lanjskim nogometnim kada je, također uz mnogo problema, Real postao pobjednikom Lige prvaka.

- To vam je to. Cijeli klub je takav. Znao sam dosta stvari ali sam se i sam iznenadio. Nogometaši, mi košarkaši, nogometašice, svi su nekako drugačiji što se tiče mentaliteta i gladi za naslovima. Možda je to jednostavno reći no stvarno je jednostavno biti igrač u ovom klubu - zaključio je Hezonja.

Komentara 1

BO
BorisSverige
07:47 22.05.2023.

Nikad Real ne bi slavio da nije bilo primitivca Pantera! Hezonji inace svaka cast, posten i iskren decko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije