Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinski cirkus

Herjavec: Varaždin neće u šestu ligu

Varaždin Dinamo  (1)
Marko Jurinec/Pixsell
16.04.2012.
u 14:41

– Za mene su jedini legitimni članovi skupštine oni koji imaju aktivne sponzorske ugovore – poručio je Solomun

 Cirkusu u Nogometnom klubu Varaždin kao da nema kraja. Naime, nakon što je  zbog  nemogućnosti  ukidanja  suspenzije i propuštanja dvije  prvenstvene  utakmice  klub  izbačen  u najniži rang natjecanja, danas je trebala  biti  održana skupština. Jedna od najavljenih točaka dnevnog reda bila  je ostavka predsjednika Borisa Solomuna. No umjesto toga Solomun je predložio odgodu  skupštine,  kako  je  sam  rekao,  “na  inicijativu varaždinskog  gradonačelnika Gorana Habuša koji traži dodatno vrijeme da se pokuša pronaći najbolje rješenje za spas kluba”.

I kad su se članovi skupštine već digli sa svojih mjesta, javio se Nevenko Herjavec, bivši klupski direktor i aktualni član skupštine, napadajući Borisa Solomuna.

– Vi ste neovlašteni predsjednik jer vas nakon zadnje sjednice nitko nije prijavio u  Ured državne uprave! Pred zakonom su i dalje jedine odgovorne  osobe  Zlatko  Horvat  (bivši  predsjednik,  nap.a.) i direktor  Zlatko Ivanković. Predlažem  izbor  povjerenstva  koje  će  sazvati  legitimnu skupštinu – tražio je Herjavec.

Boris Solomun je pak napustio sjednicu, pravdajući se da nema kvoruma iako su na skupštini bila 22 skupštinara od ukupno njih 39. Iz  Ureda  državne  uprave  potvrdili su nam da nikakav zahtjev za smjenu odgovornih ljudi u NK Varaždinu nisu primili.

–  Sjednica  nije  održana samo zato što Solomun nema pojma o propisima. A kako bi i imao kad  nije  legitimni predsjednik –  poručio je Herjavec, otkrivši pritom svoj plan za pomoć klubu.

– Okupit  ću  varaždinske gospodarstvenika, koji su se maknuli od kluba u  trenutku kad se Solomun pojavio u nogometu sa svojim nebuloznim idejama. I  obećavam  vam  da  klub  neće  pasti u najniži rang. Naime, NK Varaždin je kažnjen prema disciplinskom pravilniku koji kaže da se klub može izbaciti u  jedan rang niže u slučaju da je spriječen odigrati utakmicu. To što je Varaždin  bačen u najniži rang jest tumačenje pravilnika o natjecanju i on se primjenjuje kad klub ne dođe na utakmicu, što se u slučaju NK Varaždina nije dogodilo – tvrdi Herjavec.

Na kraju se Solomun još jednom odlučio obratiti novinarima.

– Za  mene  su  jedini legitimni članovi skupštine oni koji imaju aktivne sponzorske ugovore i koji u klub donose novac – poručio je Solomun.

Tko su članovi skupštine?

– Ja to ne znam.

Tko je trebao odnijeti zapisnik sa zadnje skupštine u Ured državne uprave?

– Rečeno mi je da je to učinio Goran Jukić, jedan od zaposlenika. Ne znam zbog čega se to nije dogodilo. Istražit ću – zaključio je Solomun.

Prozvani Jukić demantira Solomunove tvrdnje.

– Ja nisam nosio zapisnik jer to nije moj dio posla!

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar antuntun55
antuntun55
14:57 16.04.2012.

mislim da je Zdravko Mamić kriv u \"slučaju Varteks\"..

LI
list68
08:07 17.04.2012.

Pa i je, on je Solomuna postavio na mjesto na kojem je, samo da podrži Markovića, i barem u još sedam klubova, je Mamić postavio \"šefove\", da podrže Markovića.

MP
mpfederer
10:32 17.04.2012.

onda je valjda i mamić postavio sve nesposobne uprave u hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije