Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
44. prvenstvo J. Amerike

Dinamov Angelo Henriquez je prvi igrač 
iz HNL-a na Copa Americi

angleo henriquez
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.06.2015.
u 14:45

Igračima koji dolaze iz europskih klubova neće biti ugodno, temperatura noću u Čileu pada i ispod nule, a po danu teško prelazi 15 stupnjeva.

Najstarije kontinentalno natjecanje na svijetu, Copa America, održava se 44. put. Prvi se put igralo 1916. godine, s time da je i 1910. odigran jedan turnir na kojem su bile samo tri reprezentacije.

Angelo: Sve se vraća

I u tom 44. izdanju prvi će put jedan igrač iz naše lige možda zaigrati na tom natjecanju. Pa čak i da ne odigra ni minute, velika je čast za Angela Henriqueza i Dinamo što je među 23 reprezentativca Čilea.

Velika je čast što sam pozvan u reprezentaciju, a još bi ljepši osjećaj bio kad bih zaigrao za svoju zemlju koja je i domaćin – kazao je Henriquez prije odlaska u pripremni kamp.

Prema posljednjim informacijama, na otvaranju prvenstva u Santiagu (u noći na petak, u 1.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) Angelo će biti na klupi, a u napadu će igrati Alexis Sanchez s jedne, Beausejour s druge strane, a središnju špicu, mjesto koje želi Henriquez, zauzet će Jorge Valdivia, igrač brazilskog Palmeirasa.

No, nije nemoguće da igrač Dinama i zaigra. Uostalom, na posljednjoj pripremnoj utakmici, prije tjedan dana protiv Salvadora, igrao je zadnjih 17 minuta.

Čileanci su uvjereni da imaju veliku šansu za osvajanje naslova prvaka. I imaju dobru reprezentaciju. Navijači Čilea u završnici priželjkuju susret s Brazilom kojem su inače stalna mušterija. I još ih peče poraz sa SP-a u Brazilu.

– Gledao sam tu utakmicu s obitelji kod kuće. Plakali smo nakon poraza, a bili smo tako blizu. Svi još pamte Pinillinu gredu u samoj završnici susreta (na kraju su izgubili na jedanaesterce, nap. a.).

Bilo je teško svim Čileancima jer nas Brazil stalno izbacuje na velikim natjecanjima. Možda osveta nije prava riječ, ali u nogometu se sve uvijek vrati. Nadam se da ćemo ovaj put bolje proći, igramo u Čileu, sad ćemo mi biti doma, pred našim navijačima – nada se Henriquez.

Favoriti prvenstva ipak su Brazil i Argentina koji s jakim snagama žele osvojiti kontinentalno natjecanje. Čile kao domaćin ima priliku da im pomrsi račune, ali opasan je i Suarezov Urugvaj.

Messi: Čile je opasan

Neymar i Brazil žele se iskupiti za 1:7 debakl u susretu s Njemačkom u polufinalu SP-a, pa i za 0:3 poraz od Nizozemske u borbi za treće mjesto. Argentina je napravila korak više u Brazilu prošle godine, ali je i ona u finalu pala pred Njemačkom, pa i Messi sada želi otići do kraja.

– Razgovarao sam s Neymarom o Copa Americi i rekao mu da mi pusti da osvojim naslov, on je mlađi, za njega ima vremena – u šali je govorio Messi koji se prije dva dana, zajedno s Mascheranom, priključio Argentini u La Sereni, čileanskom turističkom gradu u kojem su se prije 15-ak godina pripremali i Dinamo i Hajduk.

– Bit će ovo jako prvenstvo. Čile je jedan od favorita jer ima jako dobru momčad, tehnički jaku, a i domaćin je – kazao je Messi nakon dolaska u Čile.

Barcin as morao je navući rukavice za trening. Dosta je nezgodno za igrače koji dolaze iz Europe u kojoj je ljeto, jer u Čileu temperature sada znaju pasti i ispod nule, a teško prelaze 15 stupnjeva.

>> Angelo Henriquez otputovao u Čile, možda se vrati sa suigračem

Komentara 2

DU
Deleted user
17:38 11.06.2015.

Kakvo prvenstvo. Od 12 reprezentacija samo je jedna potpuni autsajder....Jamajka. Imam dojam da ce prvenstvo biti super zanimljivo !!!

DU
Deleted user
21:00 11.06.2015.

Ajmo Angelo . Ajmo Čile. Ajmo Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije