Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO NA PRIPREMAMA

Henriquez nije top klasa, plavima treba bolja špica

05.10.2014., Zagreb - Stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 11. kolo, GNK Dinamo - HNK Lokomotiva. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
15.01.2015.
u 13:25

Henriquez još nikada nije riješio jaku europsku utakmicu

Ne tražeći pojačanja ove zime (premda tu izjavu ne treba uzeti zdravo za gotovo jer Dinamo je stalno u potrazi za igračima), Zoran Mamić upušta se u popriličnu avanturu riskirajući da ga opet na ljeto zapljusne val igrača. A to bi ga uoči izlaska u Europu opet moglo dovesti u nepriliku.

Podsjećamo, Dinamo je prošloga ljeta u kratkome vremenu doveo čak osmoricu igrača (Eduarda, Machada, Andrijaševića, Goncala, Wilsona, Sigalija, Vukojevića i Henriqueza), što je Zoranu bio golemi uteg s obzirom na to da su svi oni očekivali kako će igrati, iako neki nisu uopće igrači za Dinamo, a imao je premalo vremena za uigravanje. Zato mu se i dogodio Aalborg, a potom i katastrofe u Uefinoj ligi.

Dinamo danas ima sasvim solidnu momčad za hrvatske prilike, međutim, daleko od toga da je ovo "dream team" za izlazak u Europu. Dapače, s ovim igračima, njihovim karakterom, privrženošću Dinamu, pa i nogometnim znanjem, sve iznad toga u najmanju je ruku – upitno.

Evo prve žarišne točke – napadač. Mnogi su bili osporavali Čopovo golgetersko umijeće, a možda se upravo njegovim odlaskom otvara najveći krater. Naime, u fokusu je Čileanac Hernandez, čija je jedina preporuka da ga je prije nekoliko godina uzeo Manchester United. Sve poslije toga isključivo su jednoznamenkasti ispisi u rubrici pogodaka: po šest za Zaragozu u 25 nastupa u 2. španjolskoj ligi i za Dinamo u HNK u 12 nastupa. Dečko je tek 20-godišnjak, možda je golem potencijal, ali nikada nije rješavao važne utakmice i pitanje je može li se Zoran na njega osloniti kada istinski zagusti.

Prvi do Čileanca u hijerarhiji je Hodžić, još jedan 20-godišnjak, iza kojega je polugodišnja stanka pa su i njegove mogućnosti upitne. Zaključak? Pod hitno još jedan iskusan, provjeren, pouzdan napadač.

Neuvjerljiva je i obrana. Nedostaje (bar) još jedan vrstan stoper, jer Sigali i Šimunović kao tandem mogu egzistirati u Prvoj HNL, a za više od toga ne ulijevaju povjerenje. Sjetite se Celtica i Salzburga.

Nepriliku bi mogla predstavljati i prodaja Brozovića. Arsenal je podigao ponudu i taj će se posao sigurno realizirati prije izlaska u Europu. U Prvoj HNL odmijenit će ga supernadareni Ćorić, ali zar sa 18-godišnjakom u brutalne europske ispite?

Jedino što je sigurno jest da Zdravko Mamić ne miruje i zajedno s vojskom skauta i savjetnika danonoćno ispituje tržište. Kapitalac bi morao stići već ove zime...

Možda je to Antonio Luna, lijevi bočni Verone, igrač u vlasništvu Aston Ville. Po transfermarktu ovaj španjolski lijevi bek vrijedi 1,2 milijuna eura, a Dinamo je navodno već započeo pregovore.

>>Dinamo nije najbolji u Hrvatskoj, Hajduk nije najbolji u Splitu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije