Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA ZOI

Hećimović: Uz TV ću navijati za Kanadu i prijatelja Nasha

John Hećimović
Goran Stanzl/PIXSELL
12.02.2010.
u 07:37

Hokej na ledu spada među pet najgledanijih sportova na olimpijskim igrama, računajući i ljetne i zimske igre. A pošto će se ove godine igrati u kolijevci tog sporta Kanadi, spektakl je zajamčen.

Domaćini su ujedno i među glavnim favoritima za naslov. Predvodi ih Sidney Crosby (22, Pittsburgh), a uz njega najveće zvijezde u momčadi su Niedermayer (New Jersey), Pronger (Philadelphia), Iginla (Calgary) i Brodeur (New Jersey), Nash (Columbus), Heatley (San Jose) i Thorton (San Jose). Najveći suparnik Kanađanima bit će Rusi (svjetski prvaci), kojima kladionice daju najviše šansi za zlato. Uz odličnog Ovječkina (Washington), tu su i Kovaljčuk (New Jersey Devils), Datsjuk (Detroit), Malkin (Pittsburgh), Markov (Montreal). U borbi za medalje sigurno će biti i Švedska, koja brani naslov iz Torina, a opasni će biti i Amerikanci, unatoč tome što će imati jednu od najmlađih momčadi na prvenstvu, sa tek tri igrača s iskustvom igranja na OI.

Turnir će, ali iz Hrvatske, gledati napadač Medveščaka John Hećimović.

– Kada igra naša reprezentacija, svi Kanađani su uz televizore, bit ću i ja. To je kao u Španjolskoj ili Njemačkoj kad su njihovi nogometaši na SP-u – opisao je Hećimović, koji je kao najveće favorite izdvojio Ruse i Kanađane.

Za kanadsku reprezentaciju igra Hećimovićev prijatelj i vršnjak Rick Nash.

– Igrali smo zajedno u mlađim kategorijama, čujemo se ponekad i bit ću njegov veliki navijač.

Hokejski turnir igrat će se novim sustavom. U prvom je krugu 12 selekcija podijeljenih u tri skupine, a sve idu dalje! Najbolje četiri po bodovima i gol-razlici idu izravno u četvrtfinale, a ostale u doigravanje (5-12, 6-11, 7-10, 8-9).

Klizalište NHL dimenzija
Takvim sustavom igra se zato što reprezentacije nisu imale pripreme zbog obveza njihovih igrača u NHL-u, pa će taj prvi dio po skupinama služiti za zagrijavanje. Na turniru će prvi put suditi četiri suca, a igrat će se na klizalištu NHL dimenzija (60x26 metara, europske dimenzije su 60x30 metara).

Vancouver možda posljednji OI turnir sa zvijezdama iz NHL-a
Olimpijski turnir u Vancouveru mogao bi biti posljednji na kojem će reprezentacije nastupati u najjačim sastavima, jer čelnici NHL-a najavili su “zatvaranje granica”.

– Kad su Igre u SAD-u ili Kanadi, nema problema, ali turnir u Europi ili Aziji stvara velike teškoće igračima jer mijenjaju nekoliko vremenskih zona i zbog umora su često skloniji ozljedama u nastavku prvenstva – istaknuo je prvi čovjek NHL-a Gary Bettman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije