Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb će dugo pamtiti atletski miting

Hanžek bi bez problema napunio i Maksimir

\'01.09.2010., Sportski park Mladost, Zagreb - 60. jubilarni memorijal Borisa Hanzekovica, IAAF World Challenge Zagreb 2010. Skok u vis - Blanka Vlasic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
03.09.2010.
u 09:49

S obzirom na smanjen proračun i neplanirane troškove posljednja dva dana, neće biti viška novca kao lani.

Ovogodišnji zagrebački atletski miting pamtit će se godinama. Sjajno ozračje, dupkom pun stadion i velik broj svjetskih zvijezda – sve je to bilo jamstvo vrhunskog sportskog događaja.

– U Zagrebu smo napravili čudo. Da se miting održao na stadionu u Maksimiru, došlo bi 30.000 gledatelja. Znam po tome što smo imali iznimno veliku potražnju za ulaznicama koje su nestale dan prije natjecanja – rekla je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

Znači li to da je stadion Mladosti postao pretijesan?

– Da na maksimirskom stadionu imamo uvjete, sigurno je da bismo počeli razmišljati o povratku Hanžeka tamo gdje se u početku održavao. No, da se razumijemo, Mladosti ništa ne nedostaje. Uostalom, svi strani televizijski komentatori pohvalili su atmosferu – istaknula je Ivana.

Hoće li biti financijskog plusa, s obzirom na to da je lani ostalo 400.000 kuna, a ove godine ulaznice su se naplaćivale.

– Nažalost, neće. Imali smo mnogo manji proračun nego lani i to smo uspjeli nekako pokriti prodajom ulaznica. No, u posljednja dva dana pojavili su se neki neplanirani troškovi. Financijsko izvješće bit će završeno za mjesec dana pa ćemo znati više – zaključila je Ivana.

Velik broj atletičara i atletičarki dobro se zabavio i na zabavi u Peoplesu.

– Sve je bilo predobro. Kvaliteta organizacije, sjajna atmosfera, navijanje. Zagrebački miting ne zaostaje nimalo za mitinzima Dijamantne lige – rekla je ruska visašica Svetlana Skolina.

Zanimljivo je da se na zabavi nisu pojavile najveće zvijezde. Jer Tysona Gaya, Christiana Cantwella, Blanku Vlašić, Lolo Jones i ostale još očekuju nastupi. Većina njih zaputila se jučer ujutro prema Splitu, gdje će se ovog vikenda održati dugoočekivani Kup kontinenata.

– Došla sam na kratko. Evo, neću ništa ni popiti jer želim dobar rezultat u Splitu – istaknula je Sandra Perković koja se na zabavi pojavila u crnoj haljini i crvenim cipelama s visokom potpeticom.

– Znam da je to neuobičajena slika za jednu diskašicu, ali to su ti rijetki trenuci kada sam u "štikli" – rekla je Sandra Perković.

Ključne riječi

Komentara 1

LE
legenda25
11:18 03.09.2010.

ma bolje ne, uvijek postoji opasnost na maksimiru da se nešto sruši i pogine na tisuće ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije