Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Mađarske

Hamiltonu se isplatila ucjena: Kreće prvi u Hungaroringu

'McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain celebrates his victory during the podium ceremony following the Canadian F1 Grand Prix at the Circuit Gilles Villeneuve in Montreal June 10, 2012.
'MATHIEU BELANGER'
28.07.2012.
u 15:15

Lewis Hamilton je za svoju 101. utrku osigurao McLarenu jubilarni 150. pole position u povijesti, iza njega na Hungaroringu kreće Romain Grosjean pa Sebastian Vettel. Schumacher će na startu biti tek 17.

Bitka prsa o prsa, odnosno kotač uz kotač, za najbržeg vozača na svijetu nastavlja se u u našem susjedstvu na Hungaroringu i to na, kako smo ove godine navikli, najzanimljiviji način. Kako sezona odmiče, iskristalizirali su se glavni akteri u borbi za lovorov vijenac, najozbilniji pretendenati su Fernando Alonso (154 boda), Sebastian Vettel (120) i Lewis Hamilton (92). Ima tu dakako još imena, poput Marka Webbera ili Kimija Raikkonena, ali radi se zasad o epizodistima.

Spomenuti trojac na kvalifikacijama poslagao na najzanimljiviji način. Hamilton, koji je dosad ostao "kratak" za pobjedu ili dvije startat će prvi, Sebastian Vettel kreće točno iza njega, iz drugog startnog reda, a Alonso će gas stisnuti u trećem startnom redu - kao šestoplasirani.

Što nam to govori? Radi se o idealnoj kombinaciji, u kojoj bi se uoči odlaska na godišnji odmor, ovaj trojac mogao još više bodovno približiti te početkom rujna u drugi dio sezone ući izjednačeni. Kraj Budimpešte, na stazi na kojoj je pobjednik u pravilu bio onaj koji je kretao prvi danas su se stvari ipak zakomplicirale zbog Pirellijevih guma koje se brzo troše te DRS zona, ali Hamilton ostaje prvi favorit. Ta staza ionako odgovara McLarenu, uostalom i Button je tamo slavio lani.

Ne učini li kakvu glupost, realno je, Britanac ima otvoren put ka pobjedi.

- Savršeno! Dečki su napokon složili bolid kako sam želio, te sad mogu biti na poziciji o kojoj sam prije mogao samo sanjati. Svakim krugom moje je McLaren sve bolji - kazao je Hamilton.

Ovdje treba uzeti u obzir da je Britanac ucijenio svoju momčad "Dajte mi auto s kojim ću pobjeđivati ili odlazim na kraju sezone". Očito su se "dečki" prihvatili posla.

Sebastian Vettel u Mađarskoj, realno, nema šanse, budući je od niza pobjeda tek jednom (!) u karijeri slavio kada nije krenuo iz prvog startnog reda. Bilo je to prije dvije godine u Maleziji, kada je također krenuo treći, ali je izbio na prvom zavoju na početak i onda se vozio sam do kraja...

Alonso? On više od godine dana niti na jednoj utrci nije ostao bez bodova, tako da nema sumnje da će još malo i povećati vodstvo. Pobjeda Ferrarija? Zašto ne, pa u Valenciji je slavio ove godine iako je krenuo kao jedanaesti...

Rezultati kvalifikacija: 1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:20.953, 2. Romain Grosjean (Lotus) +0.413, 3. Sebastian Vettel (Red Bull) +0.463... 6. Fernando Alonso (Ferrari) +0.891.

Start utrke na Hungaroringu je sutra u 14 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije