Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED

Halilović na putu da bude 'osmica' kao Prosinečki

Alen Halilović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.09.2014.
u 12:30

Nova Hrvatska – početna momčad bila je stara 25,3 godine – zasad ima palac gore...

Nekome Cipar neće biti mjerilo. To je istina, ipak je riječ o reprezentaciji niže klase, ali Hrvatska nakon Pule može biti sretna. Niko Kovač dobio je dva igrača više u konkurenciji. Andrej Kramarić i Alen Halilović pokazali su, blago rečeno, da mogu biti u najužem Kovačevu kadru. Posebno kada se igra sa slabijim protivnicima. Teško je predvidjeti kakvi bi bili, recimo, protiv Italije ili Bugarske u gostima. Ali, na ovoj razini taj dvojac, koji nije bio na mapi što se tiče odlaska na Svjetsko prvenstvo, Hrvatskoj može puno toga donijeti.

Nekoliko mjeseci u Barceloni kao da je promijenilo Halilovića iz temelja, postao je čvršći, odgovorniji. To je igrač koji ostavlja bez daha, publika uživa u njegovim slalom driblinzima. Još tu nedostaje trke u oba smjera, nedostaje defenzivne agresije, ali Alen nije taj tip. Nije on za “oranje”. Njegov potez je izvanserijski, dribling u lijevu stranu gotovo da je nezaustavljiv. Još od vremena Roberta Prosinečkog Hrvatska nije imala takvu “osmicu”. I drzak je, u pozitivnom smislu, do besvijesti. Onako Srni uzeti loptu kod izvođenja slobodnog udarca nisu se usudili ni jači tipovi.

Može se to tumačiti i kao bezobrazluk, ali malac od 18 godina ima onu nekakvu posebnu osobnost. Ili kad je Mandžukiću, zvijezdi Atletica, dao peticu za dobar potez... Kakva je sreća za Hrvatsku što se nije odlučio za Bosnu i Hercegovinu.

Kramarić je, pak, bio stalna opasnost za Ciprane. Slučajno je dobio prigodu zbog ozljede Ivana Rakitića, nije bio planiran za prvih jedanaest, ali svoje minute je iskoristio na brilijantan način. Rekli bismo “kramarićevski”. Tek je pogodak nedostajao, ali baš je bio razigran, opasan.

Niko Kovač dobio je neke korisne spoznaje: ima Subašića kao sigurnu jedinicu, Strinić se zacementirao na lijevom beku, Kovačić i Brozović se nameću kao standardni prvotimci, a kostur momčadi Srna-Ćorluka-Lovren-Modrić-Mandžukić čini Hrvatsku spremnom za velike stvari.

Nova Hrvatska – početna momčad bila je stara 25,3 godine – zasad ima palac gore...

>> Pomlađena Hrvatska na Mandžukićev pogon svladala Cipar

>> Niko Kovač nije bio u potpunosti zadovoljan utakmicom s Ciprom

Komentara 20

DU
Deleted user
18:28 05.09.2014.

Istina da Cipar nije mjerilo koliko je ova reprezentacija spremna učiniti ali isto tako je istina da su sinoć naši stvorili hrpu prigoda i polu prigoda i uz malo bolju realizaciju moglo se zabiti i više. Sjećam se u prošlim kvalifikacijama ili u prijateljskim da smo imali velikih problema i sa velikim i sa malim repkama. Sinoć prikazana igra za mene je pozitiva i samo neka nastave tako.

DU
Deleted user
23:03 05.09.2014.

Ovaj portal prepun stručnjaka koji se kao razmeju v nogomet. Svi naši veliki nogometaši su tako bili pljuvani od jalnuških diletanata, kojima je vrhunac športske karijere v birtiji za šankom z istim takvim zapijati pive. Alen je veliki talent i to je prepoznal jedan od največih klubova Barcelona. On je mladi nogometaš koji ima još puno prostora za napredak, i ak bu zdravlja i pameti mogal bi biti jedan od najboljih. A kad to postane, več buju ovi bijednici koji sad pljuju po boljima od sebe našli novu žrtvu. Mladoga Čoriča ili Vlašiča naprimjer. Takvi smo mi ljudi, i zato nam je država tu de je. Svugdje v svijetu ljudi podržavleju svoje nogometaše, jedino izgleda mi uživamo da im tražimo mane, da ih pljujemo i sl.

DE
debelisef
22:24 05.09.2014.

Dobar je mali, dobar. No, polako...mora jos uciti, u svakom slucaju ima potencijal za velike stvari, kao i Kovacic. Kad smo vec kod njih dvojice ; upada u oko novinarska usporedba s Prosineckim koja je apsolutno deplasirana. Jedine zajednicke crtete su im da su plavokosi i da su nogometasi Hrvatske. Mali po stilu podsjeca na Messija,a jos vise na Savicevica. da, i da ne zaboravim : Kovacicev stil mi jako lici na Piksija Stojkovica. Sad bum dobil minuse zato kaj ih usporedjujem sa Srbima, no nema veze - ako se razviju do tih sfera, pretrpil bum za opce dobro. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije