Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNAK PAŠALIĆ

Hajduku pobjeda za 103. rođendan; Tudor: Ovo nije ono što želim gledati

Hajduk - Hrvatski dragovoljac
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/5
14.02.2014.
u 19:55

Hajduk je na krilima Marija Pašalića (gol i asistencija) s 2:1 (0:0) svladao Hrvatski dragovoljac i na pravi način proslavio 103. rođendan.

Hajduk je na krilima Marija Pašalića (gol i asistencija) s 2:1 (0:0) svladao Hrvatski dragovoljac i na pravi način proslavio 103. rođendan.

Za prikazano u prvom dijelu Igor Tudor sigurno je svašta izgovorio svojim igračima u svlačionici. Baš je to bila blijeda predstava Hajduka, koji nikako nije mogao probiti blok Hrvatskog dragovoljca. Dapače, još su gosti bili i opasniji u napadu.

A u nastavku kao da je na travnjak izašla neka druga momčad. Već u prvom napadu u drugom poluvremenu, u 46. minuti Hajduk je poveo s 1:0. Strijelac je bio, a tko bi drugi, nego Mario Pašalić. S razlogom taj momak nosi nadimak Spašalić. Ne samo što njegov transfer u Chelsea ima donijeti privremeni mir u blagajnu, valjda će uskoro sjesti dio novca, već Mr. Pašalić igra kao iz snova.

U gradskom derbiju s dva pogotka torpedirao je Split, a sada je bio ključni igrač u pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljac. Od prva tri Hajdukova pogotka u drugom dijelu sezone sva tri je postigao Pašalić. Čudesna je moć tog 19-godišnjaka, koji bez problema odradi obrambene zadaće, a onda je u punom sprintu prvi u kontri.

Najveći dio posla kod vodećeg pogotka obavio je Anton Maglica, koji se poigrao s obranom Hrvatskog dragovoljca i onda dao idealnu loptu za natrčalog Pašalića. Par minuta kasnije mogao je Hajduk do 2:0. Maglica je na centru ukrao loptu, četvorica Hajdukovih igrača išla su sami na Čovića. Poželio je Maglica napokon zabiti gol, ali njegov udarac obranio je Čović. Natrčali Kouassi zatresao je mrežu, ali je bio u zaleđu. Bio mu je to drugi poništeni gol, i u prvom dijelu našao se u zaleđu.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

No, na 2:0 nije se dugo čekalo. U 61. minuti Pašalić je izveo korner, a Antonio Milić se naklonio u petercu H. dragovoljca i glavom pospremio loptu u mrežu.

U samoj završnici utakmice 'crni' iz Sigeta su preko Tomislava Mrčele postigli počasni gol za konačnih 2:1 za 'bijele'.

- Hrvatski dragovoljac je pokazao da ima kvalitetu, ali mi nismo bili pravi danas. Ja sam u svlačionici bio jako oštar jer ovo nije Hajduk kakav želim. Za razliku od utakmice sa Splitom kada teren nije bio dobar, za danas nema opravdanja. Bit će promjena u momčadi, neću opće više gledati imena jer ovo nije ono što želim gledati - rekao je trener Hajduka Igor Tudor.

Ni trener Hrvatskog dragovoljca Davor Mladina nije bio sretan kako je odigrala njegova momčad.

- Iz ove utakmice moglo smo izvući i neki bod, ali nismo zaslužili s obzirom kako smo odigrali početak nastavku. Mi nemamo kvalitetu i nismo glavom dorasli da igramo ovakve utakmice. Nema više nikakvog alibija da nema sreće - rekao je Mladina.

SPLIT - Stadion Poljud. Vrijeme vjetrovito.
Gledatelja
: 7000. Sudac Domagoj Vučkov (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Pašalić (46, Maglica), 2:0 Milić (61, Pašalić), 2:1 Mrčela.

Igrač utakmice: Mario Pašalić.

Tijek utakmice:

90' + 3 - Gotova je utakmica na Poljudu. Hajduk je pobjedom 2:1 protiv Hrvatskog dragovoljca proslavio 103. rođendan.

90' + 3 - GOOOLLL za Hrvatski dragovoljac. Nakon ubacivanja iz kuta u posljednjim trenucima utakmice gosti su preko Tomislava Mrčele smanjili na 1:2.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85' - Hajduk rutinirano utakmicu privodi kraju. Imaju sigurnih 2:0, te će 103. rođendan očito proslaviti uz tri boda protiv Dragovoljca.

78' - Tudor je iz igre izvadio Maglicu, a priliku će u posljednjih desetak minuta dobiti Bukva.

69' - Hajduk je puno bolja momčad u nastavku utakmice. Dominiraju, kontroliraju igru te potpuno zasluženo vode 2:0 protiv Hrvatskog dragovoljca.

61' - GOOOLLL za Hajduk. Splićani vode 2:0, a za to su najzaslužnji Pašalić, koji je ubacio iz kuta, te Milić, koji je na drugoj vratnici iskoristio nepotrebno istrčavanje golmana Čovića i glavom pogodio za 2:0.

50' - Hajduk je izveo kontru u kojoj su se četiri igrača 'bijelih' našla sami ispred golmana 'crnih'. Maglica je pucao sa 15-ak metara, ali točno u golmana, koji je odbio loptu. Ona je došla do Kouassija, koji je pospremio loptu u mrežu, ali sudac je opravdano poništio gol zbog zaleđa.

46' - GOOOLLL za Hajduk. Maglica je dao odličnu loptu kojom je Pašalić izbio sam pred gol Dragovoljca, a njemu nije bilo teško zabiti deveti gol u sezoni za vodstvo 'bijelih' 1:0.

46' - Tudor je od prve minute nastavka na teren poslao Bashu, a u svlačionici je ostao Andrijašević.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme na Poljudu. U utakmici Hajduka i Hrvatskog dragovoljca nema golova, a treba istaknuti i kako nije bilo pravih, velikih prilika.

44' - Andrijašević je primio loptu na rubu šesnaesterca i pucao iz okreta, ali prohujalo je to pokraj gola H. dragovoljca.

36' - Pucao je hajdukovac Milić sa 25 metara, ali uspio je to golman Čović uz male poteškoće to zaustaviti.

29' - Ozlijedio se Jozinović, a umjesto njega na terenu je Anđelković.

23' - Zatresla se mreža Hrvatskog dragovoljca, ali Kouassi je zabio iz nedopuštene pozicije, pa je sudac opravdano poništio gol.

20' - Gužva u petercu H. dragovoljca nakon kornera Hajduka. Odbijala se lopta, ali na kraju je obrana 'crnih' uspjela to nekako izbacili izvan svog kaznenog prostora.

13' - Velika prilika za goste. Nakon ubacivanja s lijeve strane došlo je do gužve u petercu Hajduka, međutim Stipica i Milović nekako su uspjeli odbiti loptu u korner. Dvije minute ranije Stipici je zaprijetio i Ljubičić, ali Stipica je uspio to odbiti u korner.

7' - Kouassi je nakon duplog pasa s Andrijaševićem izbio sam pred gol Dragovoljca, ali je njegov udarac u posljednji trenutak obrana 'crnih' uspjela blokirati.

1' - Počela je utakmica na Poljudu. Nakon znaka suca Vučkova s centra su krenuli igrači Hajduka.

Hrvatski dragovoljac će igrati u sastavu: Čović, Špehar, Mrčela, Kluk, Ljubičić, Zlatar, Jazvić, Doležal, Tomić, Bačelić-Grgić, Lesjak

Hajduk će igrati u sastavu: Stipica, Milić, Milović, Vršajević, Pašalić, Maglica, Andrijašević, Jozinović, Maloča, Sušić, Kouassi

Hajduk i Hrvatski dragovoljac na Poljudu od 18 sati igraju utakmicu 22. kola Prve HNL. Utakmicu će suditi Domagoj Vučkov iz Rijeke. Tijek pratite na našem portalu.

>> Tudor: Žalosti me stanje u nogometu

Komentara 2

DA
davos24
20:09 14.02.2014.

Pašalić care :-)

LU
luanti
18:52 14.02.2014.

hajduk dominira hmm matija koju ti utakmicu gledaš HD je realno trebao voditi u drugom pol. očekujem da pomočni sudac maše penal jer kako danas mašu to je katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije