Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DERBI

Hajduku igra samo pobjeda. Izgubi li, to je vjerojatno kraj priče

25.02.2023.
u 16:45

Dinamo bi pobjedom u derbiju protiv Hajduka jednu ruku stavio na pehar

Već letimičan pogled na ljestvicu HNL-a dovoljan je da se ustanovi kako Dinamo u puno boljoj situaciji dočekuje nedjeljni derbi protiv Hajduka na Maksimiru. Plavi utakmicu dočekuju s čak osam bodova više (i utakmicom manje) i pred domaćom publikom imaju priliku eventualnom pobjedom staviti jednu ruku na trofej.

Upravo zato Splićanima je ta utakmici biti ili ne biti, susret u kojem im je pobjeda imperativ. Prošlogodišnja situacija sugerira nam koliko je ovo složena situacija za Hajduk. Nakon nedjeljnog susreta u sklopu 23. kola do kraja će ostati još samo 13 utakmica. Lani kad su se ove dvije momčadi sastale na Poljudu u 27. kolu, Hajduk je zaostajao puno manje, samo pet bodova, pa mu to nije bilo dovoljno da ozbiljno ugrozi plave.

Nije mu bilo dovoljno ni to što je u travnju slavio protiv Dinama pogotkom Kalinića. Ove sezone bilo bi mu još teže jer se nakon sutrašnjeg derbija treba odigrati još samo jedan, ali tek u 32. kolu na Poljudu. S time da u razdoblju do tog susreta Hajduk mora na gostovanja protiv Osijeka i Rijeke, dok Dinamo te suparnike dočekuje na Maksimiru. Situacija za bijele je nezavidna, posebno jer imaju probleme sa sastavljanjem momčadi, ali žele li i dalje maštati o naslovu prvaka, u Zagrebu moraju loviti sva tri boda. 

Trener Dinama Ante Čačić najavio je derbi komplimentirajući Ivanu Leki, procjenom da ga očekuje velika trenerska karijera, dok ratove za vlast u Dinamu i situaciju s Krešimirom Antolićem nije htio komentirati, kazao je tek kako to nisu njegovi ratovi. 

U Hajduku nema velikih najava, tjedan uočiu derbija obilježili su juniori kluba; potpisivanja ugovora s mladim Capanom i Vuškovićem baš uoči velike utakmice simbolična su poruka s Poljuda.

Leko sutra, naime, mora istrčati s pojedincima iz juniorskog kadra jer je momčad pogođena ozljedama. Capan bi trebao krenuti od prve minute u veznom redu, a Vušković očekuje barem minutažu, ako ne i ulogu startera. Time bi postao najmlađi igrač u povijesti koji je istrčao na teren HNL-a. 

Ključne riječi

Komentara 4

ZI
zinegoid
17:43 25.02.2023.

ovo podgrijavanje atmosfere je potrošena roba, čemu to. hajduk ima sreće što su rijeka i osijek kiksali, pa se nalaze na drugom mjestu što inače ne bi bio slučaj...

MK
MKinkognito60
22:53 25.02.2023.

Ono ako dinamo pobjedi bit će dosadan nastavak turnira, ako izgubi bit će problema sa navijačima. Najizglednije če dinamo dopustit podjelu bodova a Hajduk će lizat rane i kukat kako su svi krivi osim Hajduka. Ako navijači huligani opet naprave nered, nevažno iz kojeg tabora izbacite oba kluba iz natjecaja.

KA
kažemja
21:33 25.02.2023.

I da nekim čudom Hajduk sutra pobijedi Dinamo, garantiram da će sljedeću utakmicu kiksati . Limitirana momčad kojoj je vrhunac sezone utakmica protiv Dinama.Derbiji rijetko kad rješavaju prvenstvo ali to blitvari ne mogu nikako shvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije