Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inter - hajduk 0:2

Hajdukovo čudo u Milanu - pobijedili Inter!!!

'19.07.2012., Poljud, Split - Europska liga, 2. pretkolo, Hajduk - Skonto. Strijelac Ante Vukusic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
09.08.2012.
u 20:47

Kakvo je čudo napravio Hajduk u Milanu... Za pamćenje. U uzvratu 3. pretkola Europske lige bijeli su s 2:0 (1:0) svladali slavni Inter, na najčasniji mogući način oprostili se od Europe.

Onih splitskih 3:0 za Talijane bilo je nedostižno, ali uživali smo gledati splitske klince kako u šahu drže Inter. Handanović je spašavao Talijane, Samuel i društvo panično su izbacivali loptu, spašavali živu glavu. A Hajduk je vezao, Mišo Krstičević, kako je i obećao, nije na San Siru, odnosno Giuseppe Meazzi, postavio bunker, već je igrao nogomet. Bila je to predstava, koja graniči s naučnom fantastikom, Hajduk je bio spektakularan, senzacionalan.

Stadionom je odzvanjala Hajdukova pjesma, oko 3500 pristaša bijelih vodilo je glavnu riječi. A u 22. minuti zavladala je prava ludnica, Hajduk je poveo. Vukovića je srušio Samuel, a Francuz Turpin pokazao je na jedanaesterac. Ne bi pogriješio i da je Samuelu pokazao žuti karton, to bi mu bio isključujući, ali to bi možda bilo malo previše. Siguran realizator bio je Vukušić.

San na San Siru je trajao, u 24. minuti umalo je bilo 2:0. Opet je Vuković bio na sceni, odličnom loptom izbacio je Milića, ali Handanović je spasio Inter. Nije bijele poremetila ni ozljeda Maloče, koji je već nakon pet minuta morao u svlačionicu. Sudario se s Militom, Argentincu raskrvario glavu, ali nije mogao nastaviti utakmicu. Milito je, pak, ostao na travnjaku s povezom na glavi.

Dobro, i Milanezi su imali svoje prigode, vratnicu je pogodio Coutinho, pa je promašio stopostonu prigodu, potom je top Guarina odlično obranio Blažević. Branio je Hajdukov vratar kao u transu. Trener Andrea Stramaccioni zabrinuto je gladio bradu, nije imao rješenja za Hajdukovu igru. A onda 58. minuta.

Čudesni Ivan Vuković primio je loptu, malo je podignuo i iz poluokreta topovskim udarcem pogodio suprotni gol. Bio je to pogodak u maniri najvećih svjetskih majstora. Srca su se zatresla u 79. minuti, Vukušić je vrhunski izbacio obranu Intera, promašio za nekoliko centimetara.

Hajdukova djeca poigravala su se sa Zanettijem, Snejiderom i društvom. U Milanu je na djelu bio veliki Hajduk... Stramaccioni je umjesto Snejidera, u strahu od produžetaka zatvorio utakmicu, ubacio stopera Silvestra. I to puno govori o Hajdukovoj velikoj predstavi u Milanu.

  • - Priznajem, potcijenili smo Hajduk. Nakon prve utakmice i sigurne pobjede žestoko smo trenirali, mi se ipak pripremamo za sezonu i u ovom porazu ima moje krivice. Ali, to ne umanjuje Hajdukovu igru, kvalitet koja je ta mlada momčad pokazala. Njima sve pohvale – kazivao je nakon Stramaccioni.

  • Trener Mišo Krstičević u velikoj pobjedi ostao je čvrsto s nogama na zemlji. Skoro da mu je drago što se nisu igrali produžeci, jer bi njegovi igrači bili umorni protiv Zagreba. Ali, pustite to, bilo bi mu drago nego je Mišo takav tip. Nije od velikih riječi, ali izgleda da mu djela idu.

  • - Sad možemo žaliti za propuštenim prigodama u Splitu. Igrali smo protiv velike momčadi, hvala svima za lijepe trenutke koje ćemo pamtiti. Nadao sam se da ćemo zabiti treći gol, zašto ne, uvijek se živi za nadu, ali Inter je preiskusna i kvalitetna momčad – kazao je Krstičević bez velike euforije.

MILANO - Stadion Gisuppe Meazza. Vrijeme ugodno. Gledatelja 35 tisuća. Sudac Clement Turpin (Francuska).

Inter: Handanović - Jonathan, Samuel, Ranocchia, Mbaye - Zanetti, Cambiasso, Guarin - Snejider, Coutinho - Milito. Trener Andrea Stramaccioni.

Hajduk: Blažević - Vršajević, Maloča (od 10. Jonjić), Milović, Jozinović - Oremuš, Radošević, Milić, Andrijašević - Vuković - Vukušić. Trener Mišo Krstičević.

Crvena zvezda prošla dalje nakon kaznenih udaraca

Legija je u Varšavi pobijedila u uzvratnoj utakmici 3. pretkola EL-a Ried sa 3:1 (prva ut. 1:2) i prošla dalje. Naš Ivica Vrdoljak je u sastavu domaćina u 71. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Crvena zvezda koju trenira Prosinečki nakon kaznenih udaraca izbacila je Omoniju sa 6:5 (0:0). Ostali rezultati: Dinamo M. - Dundee U. 5:0 (2:2), Metalurg - Tromso 0:1 (1:1), Zeta - Sarajevo 1:0 (1:2), Mura - Arsenal Kijev 0:2 (3:0).

Tijek susreta:

90' - Kraj. Inter nije mogao ništa, vratar Blažević branio je nemoguće, no bili se nisu uspjeli plasirati, ostali su "kratki" za gol koji bi im donio produžetke.

76' - Kakva prilika za Hajduk! Vukušić je napravio dribling u šesnaestercu, opalio sa sedam metara tik uz vratnicu! Možda je 15 centimetara nedostajalo da postigne gol koji bi im osigurao produžetke...

58' - Nevjerojatno! Vuković je postigao prekrasan pogodak, primio loptu u šesnaestercu, podigao je i onda iz voleja matirao vratara Intera! Hajduk vodi 2:0!

45' - Poluvrijeme. Hajduk je opasno živio u posljednjim minutama, pucali su Milito i Coutinho, no srećom neprecizno. Bez obzira na sve, Splićani vode u Milanu!

24' - Kakva šansa! Handanović brani! Mogao je Hajduk još voditi 2:0.Nije pogodio Antonio Milić.

22' - Ante Vukušić uzima loptu i - pogađa! GOOOOOOOL! Hajduk vodi protiv Intera, na njihovom stadionu! 1:0

22' - Jedanaesterac za Hajduk!

12' - Milito u zaleđu

10' - Već zamjena! Ulazi Matej Jonjić, a izlazi Mario Maloča.

8' - Maloča se vratio, diže se i Milito. Igra je nastavljena.

7'
- Uh! Težak sudar Marija Maloče i Diega Milita. Obojica leže na terenu...

6' - Walter Samuel je dobio žuti karton.

2' - Hajduk ima prvi napad, odmah su krenuli agresivno, stvorili su dvije opasne situacije u kaznenom prostoru, no udarac Vukovića odlazi pokraj vratnice s lijeve strane.

1' - Utakmica je počela, Hajduk igra u bijelim, a Inter u svojim plavo-crnim dresovima.

Ključne riječi

Komentara 111

OB
-obrisani-
22:03 09.08.2012.

o kojem igraču pišeš? ili mutiš vodu da nešto uloviš . 09.08.2012. u 22:02h kinezz je napisao/la:

OB
-obrisani-
22:04 09.08.2012.

a što torcida danas radi? . 09.08.2012. u 22:02h mala ulica je napisao/la:

MI
mihan
10:10 10.08.2012.

pomislio sam da je inter nosio bijele odore....bravo bili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije