Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HARI VUKAS:

Izborit ćemo Europu, to će biti moja karta za klupu Hajduka narednih godina

11.02.2015., Mladina, Jastrebarsko - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, prva utakmica, NK Vinogradar - HNK Hajduk. Hari Vukas. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
05.05.2015.
u 21:05

'S obzirom na sve što je bilo u proteklom periodu, premda me muči taj poraz u Zadru, čini mi se da smo na dobrom putu.'

Nevjerojatan detalj iz svoje nogometne karijere ispričao je Hajdukov trener Hari Vukas. Davne 1996. godine bio je najbolji strijelac Intertoto kupa, sa Segestom je ušao u finale i pozvao ga je slavni HSV kojeg je tada vodio Felix Magath. Ali, Vukas je umjesto Bundeslige i HSV-a izabrao Sisak i tadašnjeg predsjednika Đuru Brodarca o kojem je trener bijelih govorio biranim riječima.

- Bio sam na razgovoru u Hamburgu, imao sam opciju dolaska, ali uvjeti nisu bili baš neki. Umjesto u HSV, vratio sam se u Sisak. To je istina, kako god vam to danas zvučalo - kaže Vukas.

Kada je naslijedio Tudora na početku proljeća bio je privremeni trener. U ovom novom mandatu, u kojem je u tri utakmice ostvario dvije pobjede, ima status stalnog trenera.

- S obzirom na sve što je bilo u proteklom periodu, premda me muči taj poraz u Zadru, čini mi se da smo na dobrom putu. Taj put je izlazak u Europu. Kažete da ima čudnih rezultata. Ma, svatko je u nekoj svojoj priči, nekoj svojoj borbi, ali mi smo usmjereni samo na sebe. Nema zbrajanja, kalkulacija, jedino o čemu razmišljam je prva slijedeća utakmica - kazao je Vukas.

Ne opterećuje se što će drugi napraviti.

- Liga je izjednačena. Evo vam primjer Slaven Belupa, da nas je pobijedio borio bi se za Europu, a porazom su se odveli u borbu za ostanak - objašnjava Vukas.

Iza Vukasa je neugodan poraz protiv Zadra.

- Prvo poluvrijeme bilo je neuvjerljivo, agresivnost Zadra zaustavila nas je u dolasku do ritma. Priprema za utakmicu bila je dobra, meni osobno bilo je najvažnije pokazati svoju odlučnost i hrabrost, to sam želio prenijeti na njih. Samouvjeren sam, siguran sam da ćemo ići u Europu. Imam osjećaj da sam uspio do sada - rekao je Vukas.

U startu je rekao da ne voli pogled prema natrag.

- Ni kao igrač nisam se volio vraćati unatrag. Život me naučio ne vraćati se, uvijek treba biti optimističan, imat vjere u sebe i gledati prema naprijed - kaže Vukas.

Ipak, vratili smo se natrag, na trenutak kada je preuzeo Hajduk. Unatoč njegovom samopouzdanju i hrabrosti puno je onih koji mu kažu da je lud što je preuzimao momčad u iznimno teškoj situaciji.

- Kod čestitki koje sam primali bila je prava lepeza, od onih koji su mi rekli da sam hrabar, pa do onih koji su mi govorili da sam lud. Kada sam ulazio u trenerske vode rekao sam sebi da neće biti biranja dobrih ill loših situacija - kazao je vukas.

Pojasnio je odnos s Igorom Tudorom umjesto kojeg je sjeo prvi put na klupu.

- Igor je moj prijatelj, funkcionirali smo odlično, slično smo razmišljali, ali kao stožer smo imali stvari za raspravljati. Za njega mogu reći samo riječi hvale. On je imao svoje razloge za odlaske, naveo ih je, smatram da to trebamo poštovati. Želio sam ostati u klubu, željeli smo da prijelazno razdoblje prođe bezbolno, poznavao sam momčad i metode rada. U tom periodu nije bilo lako raditi, znalo se da dolazi novi trener - kaže Vukas.

Novi Vukasov mandat donio je važnu odluku o povratku Marija Maloče kojeg je Goran Vučević izbacio u drugu momčad. Taj Vukasov potez dao mu je legitimet, potvrdu samostalnosti.

- Maloča je niz godina u Hajduku, znao je odigrali lošije utakmice i bolje, on je kapetan ove momčadi, puno znači kad je tu s nama. To je bila normalna odluka - rekao je Vukas.

Jasno i glasno kazao je svoje želje.

- Želim s Hajdukom ostvariti cilj, otići u Europu, i na taj način kupiti sebi kartu da za vođenje Hajduka narednih godina - kazao je Vukas.

To je njegov plan o kojem nije pričao s vodećim ljudima Hajduka.

- Ne zamaram se s odlukom kluba, nismo razgovarali o tome što će biti naredne sezone. Jedini razgovor je bio da odradim posao do kraja sezone - zaključio je Vukas.

>> Zbog srca je rano morao završiti karijeru: 'Mogao se samo srušiti na terenu'

Komentara 8

IS
istina00
11:13 06.05.2015.

normalno da ćete igrati EU pretkola kad su lokosi dobili mig da vam puste i da izgube još pokoju utakmicu kako biste bili iznad njih... lokosi bi neki dan dobili istru da ste vi dobili zadar, ovako su i oni "morali" izgubiti da ostanete iznad njih na tablici!

DU
Deleted user
21:57 05.05.2015.

Ni krivi ni dužni će te u Europu jer će vam dobri ljudi iz Hns-a to omogućiti. Kaj se ne bunite na Lokomotivu jer puštaju utakmice samo za vas?

SO
sonce
21:29 05.05.2015.

Ako ćet igrati kao u Zadru, nema niša od Europe. Ma da Zadru ste pustili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije