Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao Karlovac

Hajduk slavio s 1:0, prekidi zbog baklji navijača i - reflektora!

hajduk
Ivana Ivanović/Pixsell
07.04.2012.
u 20:19

Pristaše Hajduka u 61. minuti bacili su dvije baklje u teren zbog čega je sudac Krečak prekinuo susret. Kompletan stadion je izviždao navijače sa sjeveroistoka.

Hajduk je na kraju s minimalnih 1:0 (0:0) svladao Karlovac, koji se u Poljudu predstavio kao solidan protivnik. Istina, bijeli su imali niz prigoda, ali i Karlovčani imaju za čim žaliti.

Furiozno je Hajduk ušao u utakmicu, već od prve minute svim silama krenuli su prema vratima Lovre Kalinića. Trener bijelih Mišo Krstičević najavio je da želi momčad, koja će lomiti svoje rivale na samom početku. U prvih deset minuta zabilježili smo pet opasnih situacija pred vratima Karlovca, ali Kalinić je svaki put bio na mjestu ili bi se splitski napadači spetljali. Prijetili su Vukušić, Andrijašević, Ozobić... U jeku Hajdukovih napada Karlovac je u 8. minuti uspio složiti opasnost po Blaževića. Odnosno, Milović je grubo pogriješio, promašio loptu, a Deni Bektaši, umjesto da pogodi kut, šutirao je ravno u Blaževića.

Nakon silnog početka Hajduk se malo uljuljao što je iskoristio Karlovac. Opet je obrana Hajduka bila troma, u 19. minuti Bektaši je driblao Neretljaka, činilo se da ga je stoper bijelih zaustavio prekršajem, ali sudac Ivo Krečak nije dosudio jedanaesterac. Dapače, da bi potkrijepio to što ništa nije dosudio dao je Bektašiju žuti karton.

Krstičević nije mirovao na klupi, kao lav šetao je po svom prostoru, gurao svoje igrače prema naprijed. Opet su uslijedili juriši Hajduka, prijetio je u dva navrata Ozobić, odličnu akciju složili su Tomaš i Caktaš, i Andrijašević je mogao bolje pucati, Tomašov udarac iz daljine umalo je završio u mreži. Lendrić je zamalo zabio... Nizale su se prigode, ali pogotka za Hajduk nije bilo. U 40. minuti odigrali su Splićani najljepšu akciju na utakmici, Caktaš je ubacio, Vukušić šutirao glavom, ali pogodio je vratnicu. U međuvremenu je Karlovac još jednom zaprijetio, opet je Bektaši šutirao, a Blažević obranio.

Krstičević je na travnjak poslao mladog Hajduka, jedanaestorica koja je istrčala ima prosjek od 21,5 godina. Bio je to jedan od najmlađih Hajduka u povijesti. Svoju premijeru doživio je i 18-godišnji Ivo Tomaš. Krstičević ga je, premda je Tomaš po vokaciji ofenzivac, postavio na poziciju desnog beka. Zanimljiv mladić, baca aut kao Delap iz Stokea.

U nastavku Krstičević je dao prigodu Ahmadu Sharbiniju, a bijeli su došli u vodstvo u 57. minuti. Bila je to odlična akcija Caktaša, Sharbinija i Vukušića, Hajdukov kapetan na kraju je izašao sam pred Kalinića, koji ga je srušio, a Krečak je bez dvojbi pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Vukušić.

Da sve ne bi bilo bez spominjanja navijača, valja izdvojiti 61. minuti kada su pristaše Hajduka, tako oni sami sebe nazivaju, bacili dvije baklje, a sudac Krečak nakratko je prekinuo utakmicu. Kompletan stadion izviždao je taj dio Torcide sa sjeveroistoka, koji je bacio baklje. Usto, u 75. minuti usljed pada napona ugasili su se reflektori na Poljudu, pa se igra nastavila nakon petnaestak minuta.

- Nisu platili struju – dobacio je netko oslikavajući stanje u Hajdukovoj blagajni.

Na kraju je Krečak produžio utakmicu za šesnaest minuta u kojima je Karlovac preko Sopčića i Gerca mogao do poravnjanja. Nakon njihovih prigoda svoju je u 92. minuti imao i Ahmad Sharbini, ali Kalinić je još jednom bio na mjestu.

 

Hajduk – Karlovac 1:0

SPLIT – Stadion Poljud. Vrijeme oblačno, kišovito. Gledatelja 4000. Sudac Ivo Krečak (Šibenik) 5,5.

Strijelac: 1:0 Vukušić (57, 11 metara)

Hajduk: Blažević 6,5 – Tomaš 6,5 (od 60. Jozinović 5,5), Milović 5, Neretljak 5,5, Lima 5,5 – Ozobić 6,5 (od 105. Ljubičić -), Radošević 6,5, Andrijašević 6,5, Caktaš 7 – Lendrić 6 (od 50. Ah. Sharbini 6,5), Vukušić 7. Trener Mišo Krstičević.

Karlovac: Kalinić 7 – Amić 5,5, Ljubović 6, Anić 5,5, Jelavić 5,5 – Vrnoga-Gregorio 5,5 (od 96. Bubalo -), Krznarić 5,5, Sopčić 6, Dedić 5,5 – Mišić 5,5 (od 52. Gerc 6), Bektaši 6,5 (od 62. Pažin 5,5). Trener Sanjin Lucijanić.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:48 07.04.2012.

Kad se prisjetim zlatnih generacija Hajduka i kad pogledam ovaj sastav dodje mi mucno.

DO
dodotatino
21:00 07.04.2012.

bravo Ozrene, bez fige u đepu ti si jedini sportski novinar VL-a kojeg mogu čitati sa guštom. Bez obzira što sam Dinamovac tvoji članci su pravi sportski i puni ljubavi prema klubu za kojeg navijaš a ne oni naši kvazi

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
21:11 07.04.2012.

čestitke vječno drugima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije