Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJI SPRIJEČIO SP

Hajduk potvrdio novo pojačanje: Iskusni Makedonac potpisao za bijele

Foto: HNK Hajduk
1/7
15.09.2023.
u 18:20

Imam dosta iskustva, prošao sam nekoliko jakih liga, puno nastupa za reprezentaciju te se nadam da ću pridonijeti Hajduku i ciljevima koje je klub zacrtao, rekao je igrač s 84 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije

Aleksandar Trajkovski je potpisao za Hajduk. Potvrdio je splitski klub dolazak makedonskog krilnog napadača videom na svojem Instagram profilu.

Makedonski krilni napadač na Poljud stiže s 31 godinom na leđima kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa saudijskom Al Feihom.

Najpoznatiji je po svojim nastupima za Palermo te po golu za reprezentaciju Makedonije, kojim je Italiju u doigravanju lišio nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

U HNL-u je već igrao kao 17-godišnjak, došao je u zaprešićki Inter u ljeto 2010. kao tinejdžer iz skopske Cementarnice. Za zaprešićki klub je upisao tek deset nastupa, ali sudjelovao je u čak deset pogodaka (tri pogotka i četiri asistencije). Inter ga je prodao za 1.1 milijuna eura u belgijski Zulte-Waregem.

Nakon Cemetarnice, Intera i Zulte-Waregema je makedonski napadač igrao još za Mechelen, Palermo, Mallorcu, Aalborg i na kraju Al Feih. Najistaknutiji je bio u Palermu, gdje je u 113 nastupa postigao 20 i namjestio 16 golova igrajući u jednom periodu i u Serie A. Istaknuo se Trajkovski i u Waregemu, za koji je u 95 utakmica zabio 13 i asistirao za 11 golova.

Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije je Trajkovski upisao čak 84 nastupa, te uspio zabiti 21 pogodak.

- Aleksandar Trajkovski je profil igrača kojeg smo ciljano tražili na tržištu. Nakon dogovora s nama dobio je još neke ponude, financijski bolje za njega, ali pokazao je karakter i odlučio se priključiti se Hajduku. Polivalentan je ofenzivni igrač kojem su osnovne pozicije invertirano lijevo krilo i centralni napadač. S obzirom na to da je igrač bio slobodan u proteklom periodu, trebat će mu kraće vrijeme za adaptaciju i postizanje optimalne forme - istaknuo je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius, pa dodao:

Foto: HNK Hajduk

- Riječ je o vrlo iskusnom igraču koji je standardni član reprezentacije Sjeverne Makedonije. Njegovim angažmanom našem treneru dajemo mogućnost šireg rostera igrača u ofenzivnom dijelu momčadi

Svoje dojmove po dolasku u Hajduk je prenio i Aleksandar Trajkovski.

- Prelijep je osjećaj doći u Hajduk, sve je dobro prošlo i jedva čekam priključiti se momčadi i početi trenirati. Poznajem HNL, igrao sam ovdje prije 13 godina, sad sam se vratio i sretan sam što ću ponovno tu igrati u velikom klubu. Imam dosta iskustva, prošao sam nekoliko jakih liga, puno nastupa za reprezentaciju te se nadam da ću pridonijeti Hajduku i ciljevima koje je klub zacrtao. Hajduk dobro poznajem, imamo stvarno dobru ekipu, svi znaju što ovaj klub znači i zaista sam sretan što ću biti dio ove priče - prvi su dojmovi Aleksandra Trajkovskog nakon potpisa za Hajduk. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije