Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA VERZIJA

Hajduk objavio svoj etički kodeks koji moraju poštovati novinari!?

Hajduk
Foto: Ozren Maršić
1/4
22.01.2014.
u 08:00

Hajduk je dobio svoj Etički kodeks kojeg moraju potpisati svi igrači, treneri, zaposlenici, klupski funkcioneri...

Ono što je u prosincu najavila predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak ostvarilo se nekih mjesec dana kasnije. Hajduk je dobio svoj Etički kodeks kojeg moraju potpisati svi igrači, treneri, zaposlenici, klupski funkcioneri... Verzija koja nam je došla u ruke je konačna, tiskana je kao malena knjižica s deset točaka. Prva točka je Uvod, potom slijedi Vizija.

- Hajduk je stabilan sportski kolektiv, omiljen u regiji, uvijek u borbi za osvajanje trofeja, prepoznatljiv po igri i atmosferi. On je izvor kvalitetnih, formiranih igrača za jake europske lige - stoji u točki 2. pod nazivom Vizija.

Točka 3. zove se "Naše vrijednosti", a istaknuti su vrhunski sportski učinci, poštenje i zajedništvo. Područje primjene zove se četvrta točka.

- Neprovođenje onoga što je navedeno u našem Kodeksu smatrat će se neispravnim ponašanjem i povlačiti će određene disciplinske mjere. Prihvaćaje Kodeksa potpisom potvrđuju članovi NO i uprave, rukovoditelji, djelatnici te igrači i treneri. Svi zajedno nastoje da se Kodeksa prodržavaju svi dionici; navijači i njihovi klubovi, partneri i dobavljači, novinari i ostali - stoji u Području primjene.

Peta točka posvećena je rukovoditeljima, koji "vlastitim postupanjem postavljaju primjer etičnog postupanja". Dalje slijedi poglavlje nazvano "Djelatnici", koji se, piše u Etičkom kodeksu, biraju na temelju sposobnosti, stručne spreme, iskustva, poslovnih referenci... Računala i mobiteli su imovina Kluba, pa o njima radnici (malo djelatnici, malo radnici, nap.a.) moraju voditi razumnu brigu.

- Djelatnici ne smiju koristiti radno vrijeme za privatne aktivnosti - naređuje se u točki 6.

Slijedi rubrika "Povjerljivi podaci", koja se odnosi na obvezu čuvanja svih klupskih tajni.

- Samo su službeni glasnogovornici ovlašteni pružati ili iznostiti kluple podatke medijima, analitičarima ili ostalim vanjskim grupama. Neovlašten uporaba ili distribucija povjerljvih podatak krši naš Kodeks te može biti nezakonita - u toj 7. točki označeno je debelim slovima.

Osma točka je "Tranparentno finacijskih izvješća i računovodstva", a točka 9. nazvana je "Antikorupcija i sukob interesa". Po njoj nije dozvoljeno vršenje utjecaja nad drugima za stvaranje osobne koristi, direktori i članovi NO-a ne smiju, bez odoborenja, intervenirati u bilo kojem području djelovanja kluba, koje se razlikuje od onog koje im je dodijeljeno. Nema poslovanja s rodbinom na bilo koji način, ne smije se primiti poklon vrijedniji od 500 kuna, ne smije se zadužiti klub nesrazmjernim, raskošnim ili neopravdanim trškovima. Nije dozvoljeno pojavljivanje u javnim i privatnim događajima, koji su u suprotnosti s imidžem Kluba. Etički kodeks zaključen je točkom 10., odnosno "Izjavom o prihvaćanju".

Ključne riječi

Komentara 2

LI
Lisabon
13:05 22.01.2014.

Prvi kojeg treba kazniti zbog krsenja kodeksa je Brbic.naime u sl.dalm.pise da je zbog njegovog dugog jezika propao transfer pasalica u Lazio.Dakle odavao je klupske tajne i time prekrsio kodeks.Ali on ga jos nije potpisao pa netreba nista platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije