Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S POLJUDA PORUČUJU:

'Hajduk je prvi iako se Dinamo trebao prošetati ligom'

Hajduk slavlje
Igor Kralj/PIXSELL
22.10.2013.
u 11:45

- Prvi smo u nikad jačoj Hrvatskoj ligi, Dinamo se trebao prošetati ligom, Rijeka i Split su se pojačali. Od nas se ovo nije očekivalo, ali naš rad i zajedništvo dolaze na naplatu - rekao je Jozinović.

Junak pobjede bijelih protiv Hrvatskog dragovoljca Marko Bencun svoje je izrekao u ponedjeljak. Dva pogotka, nije mala stvar. A u utorak su na red stigli asistenti. Prvog mu je namjestio Goran Jozinović.

- Vidjeli smo da ima dosta prostora na bokovima, trener Tudor mi je kazao da se dignem visoko, tako Zadovoljni smo i sretni zbog pobjede, koja nas je odvela do prvog mjesta na tablici. Nije bilo lako, Hrvatskog dragovoljca nitko nije nadigrao ove sezone. Ali, uspjeli smo preokrenuti, slatka je bila pobjeda izborena u sudačkoj nadoknadi - kaže Jozinović.

Bio je na klupi, ušao u drugom dijelu. Momci s klupe, Jozinović i Bencun bili su autori preokreta.

- Par treninga sam propustio zbog udarca protiv Bešiktaša, pa sam završio na klupi. Nije to ništa loše, naše glave su čiste, Hajduk je ispred svih nas, jedinstvo je najvažnije - objašnjava Jozinović.

U subotu u Poljud stiže Lokomotiva, novi derbi.

- Svi znamo kakva je Lokomotiva, bod je iza nas i Dinama. Stari znanci smo, sve se zna, bit će to dobra utakmica. Lokomotiva se ne brani, baš kao i mi - kazao je Jozinović.

Hajduka je malo tko uoči sezone očekivao na prvom mjestu.

- Dugo je vremena prošlo od naše prve pozicije, a ovo nitko nije očekivao od nas. Prvi smo u nikad jačoj Hrvatskoj ligi, Dinamo se trebao prošetati ligom, Rijeka i Split su se pojačali. Od nas se ovo nije očekivalo, ali naš rad i zajedništvo dolaze na naplatu. Trener nam ne dopušta bilo kakvu euforiju, idemo utakmicu po utakmicu, samo tako možemo zadržati ovo prvo mjesto - rekao je Jozinović.

Otkrio je Hajdukovu tajnu pozitivnog ozračja, koje vlada u Poljudu.

- Generacijski smo blizu, pa i ova situacija u klubu nas je zbližila. To kašnjenje plaća nas je zbližilo, mi igrači smo shvatili da se moramo skupiti, da tako pomažemo klubu, ali i sebi. Ne pamtim kad je vladalo ovako zajedništvo u momčadi, ono se prenijelo na cijeli klub - zaključio je Jozinović.

Tino Sven Sušić, pak, tihi je junak pobjede u Kranjčevićevoj. U sudačkoj nadoknadi rolao je u šesnaestercu H. dragovoljca i onda u šumi nogu pronašao Bencuna.

- Ulaskom Jozinovića i Bencuna stigli smo visoko. Drago mi je zbog asistencija, zbog Bencuna, koji je dao dva gola. Ta radost se ne može opisati - kaže Sušić.

Prije ključne asistencije imao je dva promašaja.

- Promislio sam da sam mogao bolje, ali na kraju je dobro završilo, pa mi nije krivo zbog promašaja - kaže Sušić.

I on je ponudio svoje viđenje Hajdukovog zajedništva.

- Kod nas nema zvijezda, nitko nije umišljen, nitko ne misli da je važniji od drugog - rekao je Sušić.

Bili su to ugodno dani za obitelj Sušić. Stric Safet s Bosnom i Hercegovinom otišao je na Svjetsko prvenstvo, Tino je s Hajdukom zasjeo na prvo mjesto Hrvatske lige. S tim da se Tino nada stričevom pozivu.

- Javio se i čestitao na pobjedi - kratko će Sušić.

>> \'Majka me pitala: Marko, što si to napravio, svi me zovu\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije