Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMUT NAYIR

Hajduk ga nije htio otkupiti, a jučer je igrao protiv vatrenih. Neki dan debitirao za Tursku

Dinamu 3:1 pobjeda u najvećem hrvatskom derbiju; Oršić presudio Hajduku
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
29.03.2023.
u 11:52

Bio je suigrač Livaje u vrhu napada Splićana, no na Poljudu su ga pustili da se vrati u domovinu. U bijelom je dresu u HNL-u u šest navrata bio strijelac.

Mehmet Umut Nayir (29) u tekućoj je sezoni turskog prvenstva u 21 nastupu postigao deset pogodaka i dodao dvije asistencije - podatak je impresivan kada u obzir uzmemo da je njegov Ümraniyespor tek 17. na ljestvici Süper Lige, s dva boda više od zadnjeg Hatayspora. Dakle, napadač ih, uz suigrača Antonija Mršića, bivšeg nogometaša RNK Splita, koji je zabio šest pogodaka, drži na životu, a nagrada je stigla u obliku prvog poziva u reprezentaciju

Umut je bivši igrač Hajduka, stigao je u Split na posudbu iz Bešiktaša u sezoni 2020./21., a jučer igrao protiv Hrvatske. Prije toga debitirao je u susretu s Armencima, pobjedi njegove momčadi 2:1. Splićani su imali opciju otkupa njegovog ugovora, u 25 HNL nastupa postigao je šest zgoditaka, ali klub se nije odlučio na takav potez pa ga vratio u rodnu zemlju. Najbolji dojam ostavio je u susretu protiv Slaven Belupa u Koprivnici u travnju 2021., kada je postigao oba gola bijelih za bod na gostovanju (2:2). Pored njega je u napadu tada bio Marko Livaja.

Nayir je potom završio u Girensporu, a preko Eyüpspora stigao u svoju današnju momčad. Cijena mu je sa sve boljim nastupima rasla pa danas prema Transfermarktu vrijedi milijun eura. Hajduk ga je mogao dobiti za cifru od 400 tisuća eura. 

21.11.2020., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Mehmet Umut Nayir. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nije se u prva dva nastupa u nacialnom dresu upisao u strijelce - odigrao je tek 14 minuta ulazeći s klupe - ali izbornik Stefan Kuntz pokazao je da na njega ozbiljno računa pored znatno razvikanijih napadača Enesa Ünala i Cenka Tosuna

Turska je na tablici naše skupine D trenutno treća s tri boda. Vode vatreni koji imaju četiri, koliko je skupio i Wales, uz slabiju gol-razliku. 

Komentara 1

BE
Berri
12:50 29.03.2023.

Kada bi kojim slučajem u Hajduk došli Mbape i Haaland, nakon 3 kola bi počele podjele i kopali bi se rovovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije