Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE BITAN IGRAČ

Hajduk će u derbijima s Dinamom izgledati jače nego ranije, evo koji je razlog za to

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
22.03.2024.
u 18:50

Bivši igrač lisabonske Benfice na teren se vratio nakon pola godine odsutstva. Nije ga bilo od rujna, a probleme s koljenom u međuvremenu je rješavao operativnim zahvatom u svojoj domovini

Tjedan dana još je ostalo do velikog derbija hrvatskog nogometa. Posljednji puta ove će se sezone u HNL-u sastati Hajduk i Dinamo. Utakmica 28. kola domaćeg nogometnog prvenstva na rasporedu je u subotu od 19.30 na Poljudu. Četiri dana kasnije isti će se suparnici na istom mjestu sastati i u okviru polufinala Hrvatskog kupa, no prvenstveni susret pljeni puno veću pozornost. Već je poznato, sudit će ga njemačka sudačka postava na čelu s Danielom Siebertom, jednim od najboljih svjetskih sudaca.

Do utakmice s Dinamom, u Hajdukovu se taboru pripremaju u Mostaru. Ovoga petka momčad Mislava Karoglana igrala je protiv Zrinjskog, aktualnog prvaka BiH. Jasno, u vrijeme reprezentativne stanke htjeli su Splićani testirati svoje snage, a pravom je testu podvrgnut portugalski stoper Ferro.

Bivši igrač lisabonske Benfice na teren se vratio nakon pola godine odsutstva. Nije ga bilo od rujna, a probleme s koljenom u međuvremenu je rješavao operativnim zahvatom u svojoj domovini. Ovaj će se 26-godišnji internacionalac tako vjerojatno naći u konkurenciji za oba velika derbija koja se igraju u sljedećih desetak dana. To je važno jer Hajduku treba dodatna doza stabilnosti u zadnjem redu, a poglavito iz razloga jer neki igrači imaju problema sa žutim kartonima, zbog kojih bi mogli propustiti neku od sljedećih utakmica. Jasno je da na HNL-derbiju neće igrati Dino Mikanović zbog isključenja na utakmici protiv Lokomotive u prošlom kolu.

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a
1/6

Podsjetimo, Hajduk je porazom na Poljudu od Lokomotive iskompromitirao svoje prilike za prvo mjesto i toliko dugo čekanu titulu hrvatskog prvaka. Rijeka sada na čelu HNL-a ima četiri boda prednosti u odnosu na splitsku momčad, a dobije li Dinamo na Maksimiru, zagrebački će plavi doći ispred Hajduka na ljestvici, a još imaju i utakmicu manje. No, Hajduk bi povratkom Ferra trebao izgledati bitno jače u završnici sezone.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Provokator1
Provokator1
19:49 23.03.2024.

Ova toljaga je igrač više za Dinamo... Čak je i Diallo manje loš od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije