Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga reprezentacija

Hadžibegić 'ekspresno' izbačen iz reprezentacije BiH: Slaven Bilić preuzima klupu susjedne države?

FILE PHOTO: Championship - Norwich City v Cardiff City
Foto: John Sibley/REUTERS
1/4
23.06.2023.
u 14:02

Drugi kandidati za klupu reprezentacije BiH objavljeni su u tamošnjim medijima, a na popisu su imena poput Mladena Krstajića, Mersada Selimbegovića, Meha Kodra i Miroslava Đukića.

Dosadašnji izbornik BiH Faruk Hadžibegić brzo i nenadano je okončao svoj drugi mandat na klupi reprezentacije susjedne države. Još ju je 1999. vodio samo sedam mjeseci, a ovoga puta je smijenjen nakon svega četiri utakmice. Sad je smijenjen nakon katastrofalnog početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, slobodan je od kada je u ožujku napusti Watford. Njegov je staž na reprezentacijskoj klupi bitno dulji od Hadžibegićevoga. A reprezentaciju Hrvatske vodio je od 2006. do 2012. godine kroz 65 utakmica. Osim toga bio je na klupi Beijing Guoana, WBA, Al-Ittihada, West Hama, Bešiktaša, Lokomotiv Moskve, Hajduka te hrvatske U-21 reprezentacije.

GALERIJA Hrvatskoj zlato promaklo za dlaku: Španjolska bolja u penalima

FILE PHOTO: Championship - Norwich City v Cardiff City
1/59

Drugi kandidati za klupu reprezentacije BiH objavljeni su u tamošnjim medijima, a na popisu su imena poput Mladena Krstajića, Mersada Selimbegovića, Meha Kodra i Miroslava Đukića. Smijenjeni Hadžibegić o kraju svog mandata obaviješten je na sastanku članova Izvršnog odbora NS BiH.

VEZANI ČLANCI:

Usprkos svojem bogatom igračkom iskustvu u Sarajevu, Betisu, Sochauxu i jugoslavenskoj reprezentaciji, kao trener je imao nešto manje sreće. Prošao je klupe Sochauxa, Dijona, Troyesa, Bastije, Valenciennesa, Betisa, Gaziantepspora, Diyarbakirspora i Denizlispora.

Kvalifikacije koje su zapečatile sudbinu njegovog drugog mandata otvorio je domaćom pobjedom protiv Islanda s 3:0. Potom je upisao poraze protiv Slovačke i Portugala s 2:0, odnosno 3:0. Točku na i stavio je domaći poraz protiv Luksemburga prošloga tjedna.

VIDEO Vatreni igrao 120 minuta u finalu Lige nacija, a sad je snimljen kako kopa u polju

Komentara 5

GR
Greben
16:02 23.06.2023.

Nadam se da nece. I ne mislim da on to zeli i hoce. BiH ima dobre nogometase, ali Bilic jednostavno s njima ne bi mogao napraviti dobar posao.

RE
RedTree
15:14 23.06.2023.

Teško će Slaven tamo. Jednostavno izgleda kvaliteta tamo nije za nešto više napraviti.

DU
Deleted user
14:23 23.06.2023.

Kad roker predvodi narodnjake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije