Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Petrović, bivši igrač Dinama, bit će pomoćnik Hiddinku u Anžiju

Guusa nisam ni pitao za novac!

'Dutch football coaching legend Guus Hiddink (C) shakes hands with Anzhi Makhachkala\'s Brazilian defender Roberto Carlos (L) before a team practice session in Belek on February 17, 2012. Hiddink sign
Foto: 'SERGEI RASULOV-JR'
1/3
20.02.2012.
u 11:18

– S Hiddinkom razgovaram na nizozemskom jer godinama s obitelji živim u toj državi, znali smo se tamo nerijetko sretati i uz kavicu raspravljati o nogometu – kaže Željko Petrović

Bivši Dinamov nogometaš Željko Petrović (41) prije nekoliko je dana postao pomoćnik treneru Guusu Hiddinku na klupi ruskog kluba Anži Mahačkala. Nakon što je Hrvatska eliminirala Tursku u dodatnim kvalifikacijama za EP, Hiddink je bio bez posla, no nije dugo plandovao i prihvatio je bogatu ponudu ruskog tajkuna Sulejmana Kerimova i zarađivat će deset milijuna eura na godinu.

A kako je u tu priču uskočio Crnogorac Petrović, koji je u igračkim danima u Dinamu ostavio sjajan dojam?

– Hiddink i ja dugo se znamo iako nikad nismo radili zajedno. Trebao mu je pomoćnik, nazvao me i nisam uopće razmišljao, nego sam odmah prihvatio ponudu. Još sam mlad trener i ovaj je poziv za mene velika čast, ali i izazov – rekao nam je Petrović, koji je u turskom Beleku sad na pripremama s Anžijem:

– Došao sam u petak navečer, upoznao sam se s igračima, a ovih dana s Hiddinkom stalno razgovaram o načinu rada.

Na kojem jeziku komunicirate?

– S Hiddinkom na nizozemskom, s igračima na engleskom. Godinama sam u Nizozemskoj, supruga i dvoje djece žive u Den Boschu.

Otkud poznajete Guusa?

– Iz Nizozemske, išao sam u trenersku školu gdje on drži predavanja, a susretali smo se i na raznim trenerskim seminarima. Upoznali smo se još 1998. godine na SP-u u Francuskoj, on je bio nizozemski izbornik, a ja sam igrao za Jugoslaviju, tada smo se prvi put susreli. U osmini finala izbacila nas je Nizozemska, pobijedila nas je sa 2:1. Poslije smo se viđali u Nizozemskoj gdje sam ja ostao živjeti, tamo sam upisao i trenerski tečaj. Nerijetko smo znali popiti kavu zajedno i razgovarati o nogometu, svidjelo mu se kako razmišljam i to je zacijelo utjecalo na njegovu odluku da me pozove za pomoćnika.

Hiddink je poznat kao iznimno skup trener, i sad je potpisao dijamantni ugovor. I vi ćete sigurno odlično zarađivati...

– Iskreno, o novcu uopće nisam razmišljao, niti sam koga pitao za novac! Uostalom, tek ću u ponedjeljak potpisati ugovor, i to je dokaz da me u ovoj priči novac najmanje zanima. Novac je važan, naravno, ali skupljanje iskustva s Hiddinkom je neprocjenjivo. Svih ovih godina Hiddink je uvijek bio iznimno korektan prema meni, znao mi je reći da prati moj rad i da samo tako nastavim. A sad, eto, zajedno radimo, jasno je da će moj ostanak u Anžiju ovisiti o tome koliko će Hiddink ostati na klupi – rekao nam je Petrović, koji je dosad u karijeri samostalno vodio Waalwijk, Boavistu i Urawu, a bio je pomoćnik Avramu Grantu (West Hamm) i Martinu Jolu (HSV).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije