Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE LigE prvaka

Guardiolu uz lošu formu najviše brine islandski vulkan!

\'27.04.2011, Santiago Bernab?u, Madrid, ESP, UEFA CL, Halbfinale Hinspiel, Real Madrid (ESP) vs FC Barcelona (ESP), im Bild // Barcelona\'s Lionel Messi goal during Champions League semifinal first m
Pixsell
23.05.2011.
u 19:03

Arsene Wenger smatra da je favorit u finalu Manchester United.

Pet dana uoči finala Lige prvaka na Wembleyju (subota, 20.45) nogometašima Barcelone najveća briga nije Manchester United, već islandski vulkan Grimsvöt. Naime, zbog vulkanske prašine koja putuje prema jugu, engleske zračne luke od srijede bi mogle biti zatvorene, a Barcelona je let rezervirala u četvrtak u 16.30 sati. Ljudi iz Barce u panici su jer su i prošle sezone imali jako neugodno iskustvo s islandskim vulkanom. Naime, zbog zatvorenih zračnih luka diljem Europe morali su autobusom putovati na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Intera u Milanu.

Pad u zadnja dva mjeseca

Pobijeđeni su s 3:1 (u uzvratu pobijedili su s nedovoljnih 1:0), a trener Katalonaca Josep Guardiola za ispadanje je okrivio dugačak i iscrpljujuć put od 1500 kilometara.

– Imamo rezervnu varijantu za put na Wembley, no bit će iscrpljujuća. Prvo ćemo putovati sat i pol autobusom do Figueresa, zatim pet sati vlakom do Pariza, a onda još dva sata "Eurostarom" preko Engleskog kanala do Londona. S presjedanjima će to trajati 10 sati – kažu u Barceloni.

Velika briga trenera Barce je i očiti pad forme momčadi. Naime, tijekom sezone Barcelona je osvajala 78% mogućih bodova, a u dva zadnja mjeseca pala je na 66%. Manchester je pak u uzlaznoj formi, jer prosjek sezone mu je 73%, a u zadnja dva mjeseca 75%.

– Gledao sam Barcelonine utakmice tijekom cijele sezone i mogu reći da nikada nije bio bolji trenutak za pobijediti je nego što je sada. Barca izgleda jako iscrpljeno i sumnjam da će se oporaviti – smatra menadžer Arsenala Arsene Wenger te dodaje:

– Smatram da je na Wembleyju favorit Manchester United, zbog toga što će sigurno nečim iznenaditi u finalu, dok je Barcelona predvidljiva, uvijek igra jednako. Ključno bi za pobjedu Manchestera bilo da agresivnošću uspije zaustaviti vezni red suparnika.

Najbolji igrač Barcelone Lionel Messi smatra da favorita u finalu nema.

– Manchester United je jednako jak kao i Barcelona, a ima i fantastičnog trenera. Ma bit će to finale iz snova – rekao je Argentinac, a onda se i osvrnuo na usporedbe s Maradonom i Peleom.

Ronaldo: Glumci u Barci

– Drago mi je da me uspoređuju s takvim velikanima, no teško je reći tko je od nas trojice najbolji zato što se radi o potpuno različitim nogometnim vremenima.

Napadač Reala Cristiano Ronaldo jučer je pak prema Barceloni poslao još jednu otrovnu strelicu.

– Da nije bilo sudačkih previda, možda bismo mi igrali u subotu na Wembleyju. Nisam napravio prekršaj na Mascheranu, on je to previše dramatizirao. A to sigurno nije naučio igrajući za Liverpool, već u Barceloni – zaključio je Cristiano Ronaldo.

Komentara 1

BO
bomba
23:37 23.05.2011.

Kreni sad autobusom imaš samo francusku sa lijepim cestama i ispod kanal sutra do podneva si u Londonu. Glupe ti priče. Protiv više sile se ne može ali se može odraditi na vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije