Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI KUP

Guardiola najavio povratak Matea Kovačića: 'Bolje je, dobit će minute'

Premier League - Manchester City v Fulham
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/4
27.09.2023.
u 07:00

Povratak Matea Kovačića znači i dobre vijesti za izbornika Zlatka Dalića. Strateg hrvatske nogometne reprezentacije uvrstio je veznjaka na popis za listopadske akcije i nada se da će do prve utakmice vratiti formu

U tjednu kada nema Lige prvaka i kada je 'zatišje pred buru', gledamo susrete kupa. U Engleskoj tako aktualni prvaci Starog kontinenta igraju Liga kup protiv Newcastlea u trećem kolu (od 21 sat).

Gvardiol se nametnuo

U redovima građana dva su Hrvata – Joško Gvardiol i Mateo Kovačić i zato je taj susret i zanimljiv. Trener Pep Guardiola otkrio je i kakvo je stanje Kovačića koji nije odigrao nekoliko susreta zbog ozljede zbog koje nije konkurirao ni za Hrvatsku u rujanskim kvalifikacijama za Euro 2024.

GALERIJA City okrenuo utakmicu i srušio nade Crvene zvezde

Premier League - Manchester City v Fulham
1/6

– Mateo, a i Jack Grealish su puno bolje. Ne znam koliko će minuta dobiti, ali igrat će – rekao je Pep u najavi kup susreta.

– Kada smo nekoliko puta osvojili ovo natjecanje, imali smo četiri ili pet igrača koji nisu igrali redovito i to je završilo savršeno. Svi su bili spremni, imamo jaku momčad. Imamo mnogo ozlijeđenih igrača, ali i onih koji imaju minuta pa ih moramo odmoriti. Imamo malo ljudi, ali naviknuli smo se. Prethodnih sezona bilo je isto, tako da nije to problem – rekao je trener građana koji je svjestan da nogometaši ipak imaju premalo odmora između svih obveza.

– Današnja utakmica je važna, ali susreti koji dolaze, protiv Wolvesa, Leipziga i Arsenala, puno su važniji. Zato će igrati dečki koji nisu puno igrali. Moramo izbjeći nove ozljede inače ćemo biti u problemima.

VEZANI ČLANCI:

Kovačića smo već spomenuli i znamo da će dobiti koju minutu, ako je vjerovati Guardioli, a to znači i dobre vijesti za izbornika Zlatka Dalića. Strateg hrvatske nogometne reprezentacije uvrstio je veznjaka na popis za listopadske akcije i nada se da će do prve utakmice vratiti formu.

Što se pak drugog Hrvata u Cityju tiče, Joška Gvardiola, ni on se ne treba bojati. Otkako je došao u Manchester City, uspio se nametnuti treneru. Štoviše, posljednji odigrani susret za momčad, onaj u šestom kolu Premier lige protiv Nottingham Foresta (2:0), odradio je gotovo savršeno. Naime, mladi je Hrvat odigrao cijeli subotnji susret i bio jedan od najboljih igrača u pobjedničkoj momčadi. Bila je to njegova savršena obrambena partija. Gvardiol je uzeo svih pet duela na tlu u koje je ušao, očistio je pet lopti, dvije je presjekao, a bio je i vrlo precizan u dodavanjima, pogodivši 85 posto njih (62/73).

VEZANI ČLANCI:

Bit će ovaj Liga kup susret važan i za Norveškog napadača Erlinga Haalanda koji brusi formu na startu ove sezone.

Haaland brusi formu

Statistika mu je već sjajna, u devet odigranih susreta upisao je osam pogodaka i dvije asistencije. Važne su te brojke jer građane sljedeći tjedan čeka susret Lige prvaka protiv Leipziga, a utakmice poput ove s Newcastleom za njega su kao trening.

Dodajmo da se danas u engleskom Liga kupu igra još nekoliko susreta, a valja izdvojiti one Brentford – Arsenal, Chelsea – Brighton, Liverpool – Leicester...

VIDEO Ivan Perišić teško se ozlijedio! Sezona je za njega gotova?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije