Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasnogovornik Torcide

Gruić: Dinamo je personifikacija svega lošeg što se događa

Hajduk Torcida
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
08.06.2016.
u 17:13

Zdravko Mamić više neće iz svečane lože gledati utakmice na Poljudu već iz Zagreba, kaže glasnogovornik Torcide Damir Gruić

Da se Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune ne provode, u srijedu su javno u Splitu upozorili Hajduk, Torcida i udruga Naš Hajduk koji su zbog toga održali konferenciju za medije s koje su još jednom poručili da žele pravednije odnose u hrvatskom nogometu.

Predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos izjavio je da klub daje punu podršku Našem Hajduku i Torcidi i da oni kao pokretači promjena u Hrvatskoj žele upozoriti na probleme sa Zakonom o sportu. Rekao je da su se našli u vakuumu, zbog čega se stvari moraju promijeniti, a zakoni poštovati.

Glasnogovornik Torcide Damir Gruić tom je prilikom kazao kako je Dinamo personifikacija svega lošeg što se događa i dodao da Zdravko Mamić više neće iz svečane lože gledati utakmice na Poljudu već iz Zagreba.

– U nekim stvarima nema kompromisa. Torcida će nastaviti borbu za pravednije odnose. Za nas nema priče da je moguć suživot s ljudima koji vode nogomet. Ne postoji mogućnost da se taj stav promijeni. Tražit ćemo podršku Hajduka, da se bori i žešće nego do sada. Suživot s ljudima koji vode hrvatski nogomet nije moguć. Tu nema kompromisa. U nekim stvarima nema pregovora. HNS se mora promijeniti – kazao je Gruić.

Tajnik Udruge Naš Hajduk Ivan Rilov, među ostalim, podsjetio je na to kako su nedavno prijavili ministra obrazovanja, znanosti i sporta za kojeg drže da nije na odgovarajući način radio svoj posao i to tako da je sprečavao primjenu Zakona o sportu. Kazao je da je skandalozno to što je grubo kršena procedura i da se u Hrvatskoj svjesno ne provode zakoni koji su na snazi.

– To očito nikoga nije briga. Ako je HNS u pravu, a nije, a dio Zakona o sportu je problematičan i nije primjenjiv, onda znači da ne može biti na snazi. Ili je cijeli zakon primjenjiv ili uopće nije primjenjiv. Nismo mogli vjerovati da se u parlamentarnoj demokraciji na početku 21. stoljeća događaju ovakve stvari. Nadamo se da još ima ljudi koji imaju nešto u srcu i glavi i da neće dopustiti da se ovo nastavi. Samo tražimo da se poštuje Zakon – kazao je Rilov.

>>Pušnik: Hajduk će igrati puno, puno bolje nego prošle godine

Komentara 76

PO
PowerPoint
17:35 08.06.2016.

Ajde konačno da je i stvarni vlasnik hajduka, Ulica odradila svoju konferenciju za medije. Ali čudno, taj njihov Zakon o sportu, ili bolje rečeno Zakon o uništenju Dinama nigdje ne spominje da klubovi moraju na vrijeme plaćati svoje zaposlenike, da mora živjeti bez dugova. Interesantno.

JO
Josip83
17:21 08.06.2016.

jooooj svi krivi samo jadni hajduk u pravu. kriv hns kriv dinamo kriva rijeka samo oni jadni.... ništa nisu krivi a već godinama su treći klub u hrvatskoj.

FI
Fisherman
18:10 08.06.2016.

Gruić....opet jedan srbin pametuje i odreduje gdje ce i kuda smije Hrvat u Hrvatskoj.Ajde nek mu neko objasni da su njegovi izgubili rat i ako mu se tu nesvida,i ako nemisli postivati Hrvate....pa nije mu ni Srbija daleko...lijepo put pod noge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije