Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Zagrebu?

'Bilo bi sjajno kada bi se Miočić u Hrvatskoj borio za naslov, a Cro Cop protiv Minotaura'

Stipe Miočić i Mirko Filipović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
11.05.2015.
u 13:35

Ni nakon 361 Miočićeva udarca, što je rekord UFC-a, Hunt se nije htio predati pa je borbu prekinuo sudac

Nitko nikad nije istukao 120 kilograma teškog Marka Hunta (40) kao što je to učinio Stipe Miočić (32). Gubio je Super Samoanac borbe i nokautom, no nikad nije dobio toliko batina kao od američkog Hrvata. U kavezu u Adelaideu, pred 8000 gledatelja, uputio je Miočić čak 361 udarac i tako ušao u povijest najjače organizacije slobodne borbe. Nitko nikad nije uputio toliko udaraca, a dosadašnji rekorder bio je Chael Sonnen koji je Andersona Silvu udario 320 puta, no Vatrogasac iz Clevelanda je dosadašnji rekord nadvisio za čak 41 udarac.

To što je u ovoj borbi podnio Mark Hunt jednostavno je nevjerojatno, gotovo nadljudski. Znalo se da Novozelanđanin samoanskih korijena ima čeličnu bradu, da je preokretao mečeve iz nemogućih situacija, no da ima takvu borbenu volju to još nismo vidjeli. Krajem četvrte runde oba su mu oka bila gotovo zatvorena pa je liječnik kazao glavnom sucu da prekine borbu ako dođe do još jedne Miočićeve kanonade.

Sjajna Stipina taktika

A upravo se to i dogodilo. Po prokušanom receptu, Miočić je vrlo brzo Hunta srušio i počeo ga je "čekićati" i udarati laktovima, baš kao što je to činio i u prethodne tri runde i kada je sudac vidio da se Hunt ne misli predati odlučio je prekinuti Novozelanđaninovu agoniju.

"Stari je ratnik prebijen. Žao mi je, bio sam umoran od skidanja kilograma i to je bila pogreška. Svaka čast Stipi", napisao je na Facebooku Hunt uz prigodnu fotografiju izubijana lica.

S obzirom na to da su očekivali više šakačkog kreševa i Huntove bombe, australskoj publici se nije svidio Miočićev plan borbe, no to je bio najpametniji način da se sačuva od suparnikovih gromovitih udaraca.

- S obzirom na to da je Hunt stalno izjavljivao da će me nokautirati, odlučio sam mu oduzeti ono u čemu je najbolji, a to sam postigao rušenjima. Ni sa čime me Hunt nije iznenadio osim time koliko udaraca može primiti, a ja se ponosim novim udaračkim rekordom. Moj trener Marcus Marinelli ponajbolji je strateg u UFC-u i bio je to savršen taktički plan za najopasnijeg udarača s nogu u slobodnoj borbi.

S obzirom da je majci zabranio da gleda njegove mečeve, a da ni otac nije bio u Adelaideu, Stipe je nakon borbe pozdravio osobu koja je za njega najviše strepila:

- Mama, volim te. Kao što sam obećao, ovo poklanjam tebi. Sretan ti Majčin dan.

Nakon najveće pobjede u karijeri, Stipe nije zaboravio zahvaliti ni svom novostečenom hrvatskom prijatelju.

- Jako puno su mi pomogli zagrebački sparinzi s Cro Copom. Mirko mi je pomogao i da bolje shvatim ono što me čeka u borbi s Huntom jer se s njim već borio. Već ovo ljeto ponovo ću u Hrvatsku, jednim dijelom na more, a drugim na trening.

A tada bi Stipe mogao biti i imenovani suparnik svjetskog prvaka. Naime, vlasnik pojasa Cain Velasquez i prvi izazivač Fabricio Werdum borit će se u lipnju, a Miočić se nada da bi se potkraj godine on mogao boriti s pobjednikom.

Spektakl u Zagrebu?

- S obzirom na to da sam demolirao vrhunskog borca, priželjkujem sada borbu za naslov. To mi se čini kao jedina logična sljedeća stuba.

Tome se nada i njegov menadžer Greg Kalikas koji nam je iz Adelaidea rekao:

- Nadam se da će se to i dogoditi, i to u SAD-u, da Stipu više ne seljakaju po Brazilu, Kanadi, Engleskoj, Australiji. Zapravo, bilo bi sjajno kada bi se takva borba održala u Hrvatskoj. Mogu samo zamisliti kako bi to sjajna priredba bila, Stipe za naslov, a Cro Cop, recimo, s Minotaurom.

>>Evo kako su ostali borci reagirali na Miočićevo razbijanje Hunta: Dosta, prekid, ovo se ne može gledati!

>>Pogledajte kako je Miočić prebio Hunta! 'Hvala Hrvatima na podršci. Hrvatska!'

>>Evo kako legendarni Mark Hunt izgleda nakon što ga je prebio Stipe Miočić

Komentara 2

A4
alfa 4c
13:57 11.05.2015.

Idemo Hrvatska! :-)

Avatar Pablo 69
Pablo 69
15:59 11.05.2015.

Uff to bi bila prava stvar kad bi se UFC pojavio u Zagreb i uz to da se bore 2 Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije