Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvalifikacije za euro 2012

Grci bolji do Letonije, Srbe dobili Estonci

'Greece\'s defender Vasilis Torosidis (R) scores past Nigeria\'s goalkeeper Vincent Enyeama during the Group B first round 2010 World Cup football match Greece vs. Nigeria on June 17, 2010 at Free Sta
'VINCENZO PINTO'
08.10.2010.
u 22:42

U kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2012. godine naši konkurenti za prvo mjesto u skupini, reprezentacija Grčke, pobijedila je Letoniju pogotkom Torosidisa iz 59. minute (1:0).

Nismo dočekali grčki posrtaj protiv Letonije. Za minimalnu (1:0) pobjedu bila je dovoljna samo reakcija Torosidisa u 58. minuti. Identičnim rezultatom Gruzija je svladala Maltu pogotkom Davida Siradzea. Lako je Zlatku Kranjčaru na klupi Crne Gore kad u momčadi ima Mirka Vučinića.

Crnogorski napadač donio je svojoj reprezentaciji 1:0 pobjedu nad Švicarskom. Romin napadač pogodak je postigao u 87. minuti. Josip Kuže nije bio na klupi Albanije zbog zdravstvenih problema, no uoči sraza s Bosnom i Hercegovinom svojoj je momčadi dijelio savjete. Albance je vodio Džemal Mustedanagić i izborili su remi – 1:1.

"Cleo nikad za Srbiju"

Pogodak za BiH postigao je Duro (45.), a za BiH Ibišević (21. minuta). Vatreno je bilo u Beogradu. Srbija je iznenađujuće lako pala protiv Estonije 1:3. Srbijanski mediji pišu da su se opet vratila vremena kada se s mučninom razgovaralo o reprezentaciji.

Ponašanje dijela navijača na Partizanovu stadionu proglašeno je skandaloznim, a oni su transparentima i povicima izrazili protivljenje nedjeljnoj "Paradi ponosa" koja će se održati u Beogradu. 
"Cleo nikad za Srbiju" bio je veliki transparent na tribinama. Jasna je to poruka Partizanovu Brazilcu. Bio je to "crni debi" Vladimira Petrovića Pižona na klupi Srbije. Navijači su nakon susreta odmah zatražili njegov odlazak uz povike: "Jedan je Radomir Antić".

– Nije to bila naša večer. Sudac nam nije dao da igramo – kazao je Pižon.

Klose zabio dvaput

U istoj skupini nisu se proslavili ni Talijani koji su remizirali (0:0) sa Sjevernom Irskom. U pravom spektaklu na rasprodanom Olimpijskom stadionu u Berlinu uživalo je 75 tisuća navijača. Njemačka je sa 3:0 pobijedila Tursku.

Bila je to večer Miroslava Klosea koji je zabio dvaput (42. i 87. minuta), a jedan pogodak postigao je Realov veznjak turskih korijena Mesut Özil (79. minuta). Portugalci su napokon ubacili u višu brzinu. S dva pogotka Nanija i jednim Cristiana Ronalda svladali su Dansku (3:1), momčad koja im je u prošlim kvalifikacijama uzela četiri od šest bodova.

Armenija - Slovačka 3:1
Kazahstan - Belgija0:2
Andora - Makedonija    0:2
Gruzija - Malta 1:0    
Mađarska - San Marino 8:0
Cipar - Norveška 1:2    
Češka - Škotska 1:0    
Luksemburg - Bjelorusija 0:0
Albanija - Bosna i Hercegovina 1:1
Austrija - Azerbejdžan 3:0
Crna Gora - Švicarska 1:0
Moldavija - Nizozemska 0:1
Srbija - Estonija 1:3    
Wales - Bugarska 0:1
Grčka - Latvija 1:0    
Irska - Rusija 2:3    
Njemačka - Turska 3:0
Sjeverna Irska - Italija 0:0
Slovenija - Farski otoci 5:1

Uskoro opširnije.

Ključne riječi

Komentara 22

NA
nacionalnifront
22:52 08.10.2010.

Orlovi opet popušili i to doma 3:1 od Estonije. hi hi hi

DU
Deleted user
22:52 08.10.2010.

Cestitam Srbima na genijalnoj pobjedi protiv takvog nogometnog giganta kao sto je Estonija! Ups, nekaj sam pomijesao. Estonija je pobijedila: Pa kao sto rekoh, od takvog giganta kao sto je Estonija nije sramota izgubiti. Ha, ha, ha...

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
23:23 08.10.2010.

Primiti gol od Farskih Otoka je ipak sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije