Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI VRATAR

Grbić dobio priliku za Atletico: Velika noć za moj život, želim biti više na terenu

VALENCIA CF v ATLETICO DE MADRID. LA LIGA 2022/2023. ROUND 3.
nordphoto GmbH / Alterphotos
11.09.2022.
u 13:42

“Bila nam je ovo važna pobjeda. Sada nam je cilj iduća utakmica u Ligi prvaka protiv Bayer Leverkusena, želimo i u njoj pobijediti”, napomenuo je Grbić

Hrvatski vratar Ivo Grbić, koji je ljetos razmišljao o odlasku iz Atletico Madrida zbog male minutaže, u subotu je branio čitavu utakmicu u pobjedi od 4-1 nad Celtom nakon čega je izjavio da želi više braniti.

“Jako sam sretan. Hvala ekipi i trenerima na pomoći, ovo je za mene velika noć, za čitav život”, izjavio je 26-godišnji Grbić za internetsku stranicu Atletica.

Na madridskom stadionu Metropolitano prvi je put proveo svih 90 minuta na terenu u nekoj utakmici španjolskog prvenstva. U prethodnoj protiv Real Sociedada branio je zadnjih pet minuta kada se ozlijedio prvi vratar Jan Oblak.

“Bila nam je ovo važna pobjeda. Sada nam je cilj iduća utakmica u Ligi prvaka protiv Bayer Leverkusena, želimo i u njoj pobijediti”, napomenuo je Grbić koji se ljetos vratio iz francuskog Lillea gdje je bio na jednogodišnjoj posudbi.

“Želim uživati puno više uz ove navijače, puno im hvala na podršci”, istaknuo je.

Slovenski 29-godišnji vratar Oblak prošle sezone nije propustio niti jednu utakmicu, a u subotu je također trebao braniti no u posljednji tren je osjetio bol.

“Oblak je ujutro odlučio da neće braniti, da nije dovoljno spreman za utakmicu pa da mjesto među vratnicama prepušta svom kolegi. Mislim da je to bila dobra odluka”, izjavio je Atleticov trener Diego Simeone na konferenciji za medije.

“Pozicija vratara je teško mjesto pa je potrebno biti maksimalno spreman. Oblak se nije osjećao spremnim jer još uvijek osjeća posljedice udarca dobivenog u ranijoj utakmici s Real Sociedadom. Vidjet ćemo hoće li braniti u utorak u Ligi prvaka”, dodao je.

Oblak je bio branio u prošloj europskoj utakmici s Portom, četiri dana nakon primljenog udarca u San Sebastijanu.

“Jan je jako dobra osoba i jedan od najboljih vratara na svijetu”, istaknuo je Grbić. “On mi pomaže da se u glavi bolje spremim. Nije lako, stotinu puta sam razgovarao s njim. On mi je važna osoba ovdje zajedno s trenerom vratara i trenerom (Simeoneom). Također mi pomaže i (crnogorski branič) Stefan Savić. On i Oblak su legende ovdje, dugo su u klubu”, rekao je Grbić.

Ivo Grbić je u ljeto 2020. godine bio prešao iz zagrebačke Lokomotive u Atletico za koji je dosad nastupio u tri službene utakmice. U prvoj sezoni je bio pričuva Oblaku te branio u jednoj utakmici kupa, a onda je drugu sezonu proveo u Lilleu gdje je upisao 29 nastupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije