Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utapljanje

Grad tuži Cibonu i zbog nekretnina u Savskoj 28

Cibona štrajk (1)
Anto Magzan/PIXSELL
22.10.2010.
u 12:15

Kako klupske prostorije nisu uknjižene na Grad, ako ih Cibona proda, korisnici možda neće moći ući u dvoranu.

Hoće li se Cibona raspasti? Hoće li grad Zagreb doista dopustiti da nestane taj slavni brend? Svaka minuta pasivnosti prilog je (od)umiranju dvostrukog europskog prvaka.

Zakinuti zaposlenici kluba iz Savske - koji već sedam-osam mjeseci nisu primili plaću - povukli su očajnički potez. Zatražili su izvanrednu izbornu skupštinu i smjenjivanje predsjednika Previšića, a da pri tome uopće nemaju ideju tko bi trebao biti novi čelni čovjek.

Odakle Ciboni svi ti lokali?

Oni ultimativno traže sazivanje skupštine već za utorak, što ide u korist Previšiću jer će u tako kratkom vremenu lakše pripremiti svoju obranu nego kada oporba dobije vremena da pronađe svoje kandidate.

Jedino što Cibonu održava na površini vrlo mutna jezera raznoraznih interesa jesu njezini poslovni prostori. Da toga nema, bila bi davno potopljena plotunima s različitih strana. Jedan bi vjerojatno ispalio i grad Zagreb koji igra pomalo čudnu igru. S jedne strane obećava zaposlenicima kluba da će, za ona 32 poslovna prostora, preuzeti sve dugove, a istodobno sudski pokušava osporiti Cibonino pravo na vlasništvo nad tim lokalima. U Gradu se čude kako to da Cibona ima toliko nekretnina, a niti jedan drugi sportski klub u Hrvatskoj ih nema. Tome je tako zato što je još sredinom 80-tih izvođač radova (Gortan) u aneksu kupoprodajnog ugovora dopustio uknjižbu prava vlasništva nad tim lokalima koji se prostiru na oko 2000 četvornih metara i čije iznajmljivanje vrijedi godišnje 500.000 eura.

– Ako nam Grad želi pomoći, nije mi jasno zašto nas tuži. Kažu da su nas blokirali jer ne žele da ti prostori odu nekome drugome. Mi možemo odgovoriti protutužbom, no to bi potrajalo, a klub bi u međuvremenu propao – govori Cibonin direktor Andro Knego.

Gradska je samo elipsa

U sporu oko dvorane, Upravni sud presudio je u korist kluba, no Grad je ustao s tužbom kod Ustavnog suda koji mu je dao za pravo da se uknjiži kao vlasnik na adresi Savska 30. Grad, koji je zasad jedino u vlasništvu elipse (dvorane, svlačionica i hodnika), sada nastoji ostvariti pravo vlasništva i nad Ciboninim klupskim prostorijama jer se boji da jednog dana, odluči li ih Cibona nekomu prodati, neće moći ući u dvoranu. Do Ciboninih poslovnih lokala će pak vrlo teško jer oni su dio Sportsko-poslovnog kompleksa Cibona koji je uknjižen na Savsku 28.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:55 22.10.2010.

Dajte ljudi, probudite se !!! Tko god ima bilo kakav utjecaj u gradu Zagrebu, bilo u političkom ili financijskom smislu trebao bi se aktivirati u rješavanju problema i pomoći Ciboni da stane na svoje noge, umjesto da lokalna politička banda pokušava doći do nekretnina za svoje unuke.!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije