Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADIO POTEZOM

Govorio da će sj***ti Hrvatsku, doživio prizemljenje: Englez John Herdman napušta klupu Kanade

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/3
01.02.2023.
u 15:05

Vatreni su slavili s 4:1, a trener Kanađana nije ni čestitao Zlatku Daliću. Gledao je u budućnost, pričao da s njima želi nastaviti, ali sada će ih zamijeniti znatno gorom reprezentacijom. Zbog toga je izazvao čuđenje kanadskih medija.

Kanada je svoje natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Kataru završila bez bodova s tri poraza od Hrvatske, Belgije i Maroka. Vatreni su uvjerljivo pregazili Kanađane s 4:1 iako su nas dosta podcijenili, a izbornik John Herdman je vjerojatno jako požalio zbog izjave da će njegovi igrači sj*bati Hrvatsku. Modrić i društvo su nakon klimavog početka ubacili u brzinu više i s četiri komada ispratili Kanadu. Englez Herdman se nije udostojio niti čestitati Daliću nakon utakmice.

- Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade - izjavio je tada.

Ali čini se da od nove Kanade neće biti ništ jer isti trener sada napušta klupu reprezentacije. Herdman, naime, ima ponudu Novog Zelanda i trebao bi preuzeti njihovu nacionalnu momčad. Na Fifinoj ljestvici drže 105. mjesto pa odluka stiže kao iznenađenje. Kanađani su, s druge strane, trenutno 33., što je solidan rezultat. 

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - November 27, 2022 Canada coach John Herdman looks dejected after the match as Canada are eliminated from the World Cup REUTERS/Hannah Mckay Photo: HANNAH MCKAY/REUTERS
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

- Ovo nema smisla za Herdmana. To je ogroman korak unazad, ne razumijem to - napisao je novinar Andrew Gourdie nakon što je doznao da će Herdman napustiti Kanadu, 53. reprezentaciju svijeta, i otići na Novi Zeland - pišu kanadski mediji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije