Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDON SCHILDENFELD

Očekivao sam veću minutažu na Euru... No, to je sve što ću reći

Gordon Schildenfeld
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
05.07.2016.
u 22:13

- Došli smo s jednim ciljem i nema ljubomore, nikome ništa ne zamjeram. Ne mogu ništa promijeniti i tu ću stati. Kreće nova sezona, novi izazovi.

Nije imao previše odmora, no tih je nepunih tjedan dana maksimalno iskoristio.

– Odlično sam isplanirao odmor, plovio sam brodom po Jadranu, obišao Hvar, Brač, Vis, Korčulu, bio sam malo u Šibeniku. Nitko me, srećom, nije gađao kamenjem, ha-ha... – odlično je raspoložen bio Dinamov reprezentativni srednji branič Gordon Schildenfeld (31) po dolasku na pripreme u Moravske Toplice.

Pjaca, Rog, Ćorić i Schildenfeld stigli u nedjelju navečer, već u ponedjeljak prijepodne odradili su prvi trening.

Presudila je jedna kontra

– Nikad još nisam radio sa Zlatkom Kranjčarom, upoznali smo se i krenuli smo vježbati. Zaželio sam se nogometa, nedostajala mi je lopta.

Malo su se slegnuli dojmovi s Eura, kako sad ocjenjujete nastup naše reprezentacije?

– Bilo je dobro. Ostavili smo izvrstan dojam, igrali smo odlično i sad nas nogometni svijet respektira više nego prije Eura.

A je li moglo bolje?

– Uvijek može bolje! U redu, vratili smo se kući ranije nego što smo mislili, ali ostvarili smo temeljni cilj, prolazak skupine. Portugal je u ludoj utakmici prošao dalje, jednako tako smo i mi mogli proći, pa 30-ak sekundi prije njihova gola uzdrmali smo vratnicu!

Jesu li vam oni trenuci nakon ispadanja protiv Portugala bili najteži u karijeri?

– Uh... Bilo je teško, jako teško. U svlačionici je bilo svega, ozračje je bilo očajno, bilo je suza. Najgore je u svemu što smo dali sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno, nismo bili nagrađeni za silni trud. Presudila je jedna kontra, jedna lopta, jedan udarac na gol iako smo ostavili kudikamo bolji dojam od suparnika.

Navijate li sad za Portugal?

– Ne! Navijam za Njemačku, najuvjerljiviji su, iako su i Francuzi s Islandom odigrali fantastično. Bit će to strašan okršaj u polufinalu.

Jeste li se nadali većoj minutaži na Euru?

– Naravno da sam se nadao. Ali u Francuskoj smo bili prava momčad, došli smo s jednim ciljem i nema ljubomore, nikome ništa ne zamjeram. Ne mogu ništa promijeniti i tu ću stati. Kreće nova sezona, novi izazovi.

Ostajete li u Dinamu ili vam je nakana opet otići u inozemstvo? Spominje se Grčka, vaš povratak u Panathinaikos.

– Zasad sam ovdje, imam ugovor s Dinamom. A tko zna što će biti sutra, može doći neka “luda” ponuda. Grci stalno žele da se vratim, ali doista ne znam postoji li nekakva konkretna ponuda.

Može li ovaj Dinamo biti bolji od lanjskog?

– Trebao bi biti bolji! Imamo više zajedničkog iskustva, dobro smo se upoznali, izvukli smo pouke iz nekih pogrešaka. Ciljevi se znaju – domaća dvostruka kruna te što dulje ostati u Europi. Bilo bi sjajno opet ući u Ligu prvaka.

Prošle ste sezone zbog ozljede izgubili jesen i niste osjetili draž nastupa u LP-u, je li vam to sad i dodatni motiv?

– Naravno! Znate, LP je jedino natjecanje u kojem još nikad nisam igrao! Želio bih to sad učiniti, s Dinamom.

Vardar je prva prepreka, što znate o svojim budućim suparnicima?

– Ne previše. Ali trener će nas upoznati s potankostima Makedonaca, no vjerujem da će sve ovisiti o nama. Budemo li pravi, preskočit ćemo Vardar. Naši su mladi igrači fantastični.

Mladi ne bi trebali žuriti

No velika je potražnja za tim talentima, tko zna hoće li ostati u Maksimiru! Što biste vi, kao iskusan igrač, savjetovali Pjaci, Rogu i Ćoriću u svezi odlaska u inozemstvo?

– Najvažnije je da odluče hladne glave. Nije svejedno u koji će klub otići, kojem treneru. Ne smiju se žuriti u odabiru nove sredine kako ne bi ostali na ovoj razini jer moraju još napredovati. Naprave li pogrešan korak, moglo bi to negativno utjecati na njihovu karijeru. Ali ne plašim se za njih, odlični su to igrači i pametni dečki – kaže Schildenfeld.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije