Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN BJEDOV:

Nemam problema kao Zagrepčanin na klupi Srbije

Goan Bjedov
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.09.2015.
u 14:08

'Kad me Đorđević nazvao, nisam puno dvojio Bio sam mu pomoćnik još u Benettonu, bit ću i u Panathinaikosu.'

Nakon ispadanja naše reprezentacije u osmini finala, hrvatsku su košarku na Eurobasketu predstavljala samo dva suca (Herceg, Radović) i jedan pomoćni trener. A taj pak sjedi na klupi reprezentacije Srbije jer je to tako htio njihov izbornik Saša Đorđević.

Uz Dražena Oreškovića (BiH) i Tihomira Bujana (Gruzija), Goran Bjedov (44) je treći mlađi stručnjak kojeg su za Eurobasket angažirale druge reprezentacije.

- Saša i ja surađujemo još od prije nekoliko godina kada je on bio glavni trener Benettona, a ja pomoćnik. I lani sam ja Saši pomagao u pripremama za SP, no tada nisam bio u stožeru zbog obveza u Italiji.

Je li Goran kao Zagrepčanin imao ikakvih dvojbi oko sjedanja na klupu Srbije?

- Ne, niti s jedne strane dvojbi nije bilo. Uostalom, već za par dana Saša i ja krećemo u Atenu gdje ćemo surađivati u Panathinaikosu. U reprezentaciji Srbije moj glavni zadatak je koordinacija naša dva skauta plus organizacija treninga.

Zacijelo mu je laknulo kada je shvatio da Hrvatska ipak neće igrati protiv Srbije.

- Pa, hmm... Prije sam o tome malo i razmišljao, no kada vam se približi i takva utakmica, uvijek se trudite pobijediti. Tada postaje nevažno je li nasuprot vama Hrvatska ili Češka.

Goran je prestao igrati košarku sa 24 godine zbog ozljede, a ovom rođenom Zagrepčaninu svojedobno se ostvarila želja da radi u Ciboni, 90-ih je radio s mlađim uzrastima Zrinjevca.

- Radio sam s podmlatkom kada je Perasović bio glavni trener, a Cvjetićanin šef za sve mlađe uzraste. Nažalost, upravo usred te sezone krenula je velika kriza u klubu pa se više nije moglo ništa raditi sustavno. Nakon te sezone ja sam se vratio u Italiju, gdje me je čekala obitelj.

>> Francuze pogodilo prokletstvo domaćeg parketa koje vlada od 1993.

>> Dobiti Srbiju uz tako loš dan, to je nevjerojatno!

>> 'Sve je bilo protiv nas, ovo nam je težak poraz'

Komentara 18

Avatar Johanson
Johanson
16:19 20.09.2015.

Da nema ekstrema sa jedne i druge strane nebi ni dolazilo do pizdarija,ali ima njih kojima je u interesu da dolazi do sukoba jer samo tako mogu prosperirat.

SE
sexan
14:24 20.09.2015.

ne na klupi ... nema niko problema u Srbiji ako ne pravi probleme i ispade ... a kada prave scene onda nije bitno da li je srbina hrvat musliman ili bilo koja druga nacija ...

Avatar flame
flame
15:00 20.09.2015.

Naravno da nema problema kao Zagrepčanin kad je Srbin:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije