Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Gojo: Ja ću dati sve od sebe, a Ćorić može pobijediti bilo koga

Madrid: Borna Gojo pobijedio Dušana Lajovića u prvom meču polufinala Davisovog kupa
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.09.2022.
u 14:16

Poljičak: Mora se od nekud krenuti. Čast mi je biti dio tima i trenirati s momcima koji su vrhunski igrači

Hrvatski će se tenisači u novoj, turnirskoj rundi Davisova kupa, već na startu turnira u Bologni sučeliti s najjačim suparnikom u skupini – domaćinom Italijom. Taj meč počinje danas u 16 sati (prijenos je na SportKlubu), otvaraju ga druge ploče, a to bi trebali biti naš Borna Gojo, 164. igrač s ATP liste, i Talijan Matteo Berrettini, 15. tenisač svijeta. Nakon njih sastat će se najbolje plasirani tenisači obiju reprezentacija Borna Ćorić (26.) i Jannik Sinner (11.). Pola sata nakon završetka singlova na teren će izaći i igrači parova, za nas nastupaju Nikola Mektić i Mate Pavić, a Talijane će vjerojatno predstavljati Fabio Fognini i Simone Bolelli, pobjednici ovogodišnjeg umaškog turnira i deseti par svijeta po ovogodišnjim rezultatima. Na upit što treba učiniti da se takav suparnik pobijedi, Gojo je odgovorio:

Borne mogu i pod pritiskom

– Osvojiti dva boda, ali mora se za to igrati jako dobro. Neće biti lako, pretpostavljam da će talijanski tenisači imati punu arenu svojih navijača. U sličnoj situaciji bili smo i prošle godine, ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ih možemo opet iznenaditi – najavio je Gojo.

Hrvatska je, podsjetimo, lani u Torinu, u četvrtfinalu završnog turnira, pobijedila Italiju s 2:1. Gojo je nadjačao Sonega (7:6 (2), 2:6, 6:2), Čilić je izgubio od Sinnera (6:3, 6:7 (4), 3:6), a presudila je pobjeda našeg para Nikole Mektića i Mate Pavića nad Fogninijem i Sinnerom sa 6:3, 6:4. Ove će godine pritisak na naše igrače biti još veći, ali i jedan i drugi Borna dobro funkcioniraju u takvom ambijentu.

Gojo ističe:

– Što se mene tiče, sigurno ću dati sve od sebe, a kako će završiti, ne mogu jamčiti. Neće ostati ni jedan posto što sam mogao dati, a da to nisam dao. Ćorić je isto pokazao da u Davisovu kupu igra najbolje, puno puta donio je bitne bodove i ja vjerujem u njega. Vratio se nakon ozljede, osvojio je turnir iz kategorije Masters 1000 i po mom mišljenju može pobijediti bilo koga.

U našem je sastavu još i Nino Serdarušić (uskočio umjesto Marina Čilića, koji je otkazao nastup zbog umora), a pridruženi član je mladi Mili Poljičak, ovogodišnji pobjednik juniorskog Wimbledona, koji kaže:

– Mora se od nekud krenuti. Čast mi je biti dio tima i trenirati s momcima koji su vrhunski igrači. Ćorić je bio blizu ulasku u top-10, Mektić i Pavić bili su najbolji par svijeta, Gojo je lani sve iznenadio u Davisovu kupu...

Srbija bez Đokovića

U skupini u Bologni još su Švedska (s kojom se sastajemo u četvrtak) te Argentina (subota). Plasman u samu završnicu, koja će se održati u studenome u Malagi u Španjolskoj, izborit će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine. U skupini B (igra se u Valenciji) nalaze se Španjolska, Republika Koreja, Srbija i Kanada, u skupini C (Hamburg) Francuska, Njemačka, Australija i Belgija, a u skupini D (Glasgow) SAD, Velika Britanija, Kazahstan i Nizozemska.

Osim našeg Marina Čilića, još neki poznati igrači odlučili su, zbog ozljeda ili umora, preskočiti ovu fazu Davisova kupa. Tako za Srbiju neće nastupiti Novak Đoković (osobni razlozi), a Njemačka će biti oslabljena zbog neigranja Alexandera Zvereva (ozljeda). Pobjednik US Opena Carlos Alcaraz stigao je u Valenciju, ali nije posve izvjesno hoće li zaigrati već u današnjem meču protiv Srbije. Ni izbornik srpske reprezentacije Viktor Troicki nije siguran koga će suprotstaviti novom broju jedan, još uvijek dvoji između Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije