Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlikovanja sportašima

Glasnović: Vojska me i dalje ne želi zaposliti!

08.08.2016., Rio de Janeiro, Brazil - Olimijske igre Rio 2016. Streljastvo, trap, Josip Glasnovic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
06.12.2016.
u 21:34

Među 14 dobitnika Reda kneza Branimira s ogrlicom čak je devet sportaša, a to su paralimpijci Sandra Paović, Mikela Ristoski i Zoran Talić te olimpijci Sandra Perković, Blanka Vlašić, Damir Martin, Valent i Martin Sinković te njihov trener Nikola Bralić

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović jučer je na Pantovčaku dodijelila 78 odlikovanja i 24 povelje pri čemu je većina otišla u ruke sportaša. Štoviše, sportaši, treneri i sportski dužnosnici dobili su 48 odlikovanja i 18 povelja, što govori i o tome koliko predsjednica drži do sporta i sportskih uspjeha.

Među 14 dobitnika Reda kneza Branimira s ogrlicom čak je devet sportaša, a to su paralimpijci Sandra Paović, Mikela Ristoski i Zoran Talić te olimpijci Sandra Perković, Blanka Vlašić, Damir Martin, Valent i Martin Sinković te njihov trener Nikola Bralić.

Sinkovićima Red Danice

– Veliko je zadovoljstvo biti u društvu akademika, vrhunskih znanstvenika i umjetnika, u društvu onih koji najviše pridonose ugledu Hrvatske – kazao je ponajbolji svjetski veslački trener Nikola Bralić, a njegov štićenik Martin Sinković dodao:

– Red Danice Hrvatske s likom Bučara dobili smo nakon Londona, pa je ovo očito još viša razina odlikovanja i to nam je jednako drago kao i priznanje Svjetskog veslačkog saveza za veslače godine u svijetu.

U ovoj prigodi, emotivnija od mnogih bila je paralimpijska pobjednica Sandra Paović:

– Velika je čast biti među tako velikim ljudima, koji su toliko toga postigli u svojim karijerama. Drago mi je da je predsjednica i mene prepoznala jer ja, iako sam pri kraju karijere, za Hrvatsku uvijek dajem sve od sebe. Osvojila sam se što se osvojiti moglo, a igrati stolni tenis stojećki za mene je postalo ekstremno zahtjevno. Ove četiri godine sam dala sve od sebe i vrijeme je da malo usporim, da počnem misliti na svoje tijelo. Zato su Paralimpijske igre u Tokiju trenutačno samo opcija, ali ako se odlučim onda ću sigurno biti kandidatkinja za medalju. Ako ne, tamo bih mogla ići kao trenerica svog supruga koji je sada ušao u paralimpijsku reprezentaciju.

S obzirom na to da mu je ovo prvo odlikovanje, olimpijski pobjednik u trapu Josip Glasnović dobio je Red Danice Hrvatske s likom Franje Bučara, baš kao i paralimpijci Helena Dretar-Karić, Anđela Mužinić, Velimir Šandor te olimpijci Šime Fantela, Igor Marenić, Sara Kolak, Filip Hrgović, Tonči Stipanović, Marko Bijač, Luka Lončar, Antonio Petković, Anđela Šetka, Javier Garcia, Ivan Krapić, Marko Macan i Sandro Sukno odnosno atletski trener Bojan Marinović.

Među svim “bučarovcima” Glasnović je poseban slučaj jer je olimpijski pobjednik u streljaštvu, a Hrvatska vojska ga ne smatra dovoljno zdravim da bi ga zaposlila kao 27 njegovih kolega sportaša.

Zaninovićke blizu mirovine

– Istina je, imam ozljedu oka, s kojom živim najnormalnije. Naime, na desnom oku, kojim ciljam, imam umjetnu leću i zbog toga sam izbrisan iz trajne evidencije MORH-a i nisam služio vojni rok. No, zatražio sam da me ponovo unovače, da ponovo idem na sve preglede kako bih se ipak mogao zaposliti u sportskoj satniji.

Ako bi netko to mogao razriješti, onda je to svakako predsjednica jer ona je ujedno i vrhovna zapovjednica oružanih snaga i jedan njezin ukaz mogao bi ukloniti to bizarno nesuglasje po kojem olimpijski pobjednik u gađanju nema dovoljno dobro oko za Hrvatsku vojsku.

A jučer su, na prijedlog ministra obrane, poveljom RH nagrađeni sportaši vojnici, među kojima je bila i Lucija Zaninović, trostruka europska prvakinja u te-kvon-dou. A ona nam je otkrila da njezina sestra Ana mora na operaciju koljena, ali da još nisu odlučile o tome koliko im je blizu sportska mirovina:

– Naš je plan nastupati u 2017., a ako bi se dogodilo da ozljeda prisili Anu da se povuče, onda bih se povukla i ja. Jer, zajedno smo počele i zajedno ćemo i završiti sportsku karijeru.

Komentara 10

ZR
Ze Roberto u
00:07 07.12.2016.

Ministarstvo obrane nije socijalna ustanova....naročito ne za one koji nisu bili sposobni za služenje vojnog roka

HR
Hrabraja
02:02 07.12.2016.

Ne razumijem, zasto bi on trebao dobiti posao u vojsci. Pa bolje da ga zaposle u KBC Dubrava kao doktora

GV
golub Vaso
23:55 06.12.2016.

kako da vojska zaposli vojno nesposobnu osobu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije