Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO DALJE?

Gips: Moj sin previše pati, morat ćemo brzo smisliti nešto novo

Kostelić doček
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
13.03.2014.
u 19:00

– Da smo se ove godine specijalizirali samo za slalom, morali bismo zaboraviti na kombinaciju, a to nismo mogli (zbog medalje na OI, nap. a.). Nešto ćemo smisliti tako da Ivica više ne bude toliko opterećen. Ne možemo drukčije, morat ćemo tako – kaže Gips.

Gips i sin, tako bismo mogli nazvati obiteljsku firmu koja je u nešto više od desetljeća prerasla u nacionalni ponos na svjetskom tržištu. No, dvojac koji ovih dana analizira izvještaje s burze nevoljko kima glavom. Donedavno su bili vodeći u sektoru, a danas im vrijednost dionica pada... Ivica je 44. skijaš (164 boda) i 17. slalomaš svijeta (102 boda).

Biste li što promijenili, gledajući iz današnje perspektive, u pripremama?

– Sigurno bih se više odmarao. No, ono što bismo vjerojatno promijenili na početku ove sezone, promijenit ćemo u ovoj koja dolazi! – najavio je Ivica Kostelić.

Njegov vječni rival Mario Matt sjajan mu je i optimističan primjer. Napunit će 35 godina, a proživljava novu slalomašku mladost. No, vozi samo jednu disciplinu. Je li to put prema sreći?

– Bio je Matt, istina, u velikoj krizi koju je uspio prebroditi i sad je opet na vrhu. Usto, napravio je kratak izlet u kombinacijske vode, ali je skijaš koji je oduvijek bio okrenut slalomu – dodaje Ivica, no ne otkriva svoj plan jer zasad nije siguran koji put izabrati.

Ne možemo drukčije

Ante Kostelić objašnjava zašto se nisu odlučili na to da vozi samo slalom.

– Da smo se ove godine specijalizirali samo za slalom, morali bismo zaboraviti na kombinaciju, a to nismo mogli (zbog medalje na OI, nap. a.). Nešto ćemo smisliti, tako da Ivica više ne bude toliko opterećen. Ne možemo drukčije, morat ćemo tako – kaže Gips. Vratio se na priču o štitnjači, s kćeri je imao slično iskustvo te ga situacija sa sinom podsjeća na to. I u tome ga, kao oca i trenera, treba razumjeti.

– Mislim da je problem možda i nešto drugo osim skijanja, ali to ne mogu znati točno. Imao sam taj slučaj s Janicom, liječnici su nam rekli što se događa s hormonima, te je usporedo s time postizala sve slabije rezultate, a nismo mogli identificirati u čemu griješi – kaže Gips, koji žustro traži odgovor za rezultate.

Koljeno popušta u zavoju

– Ni meni situacija nije jasna, jer obično znam u čemu je problem. A to što Ivicu stalno boli noga više i ne spominjemo, kako ne bi ispalo da se ispričavamo, ali to je činjenica od koje se ne može pobjeći. Recimo, Janica snima Ivičine vožnje i kada ih analiziramo vidimo da Ivica u lijevom zavoju, u kojem mora biti na desnoj nozi, nije dobar. U veleslalomu, gdje su veće sile, to ne može raditi, u slalomu se još nekako može švercati – kaže Gips.

Kada napravi završnu bilancu sezone, u svojoj će slavnoj bilježnici, onoj koja je Hrvatskoj donijela čak deset olimpijskih medalja, okrenuti novu stranicu. Prema svemu sudeći, dvojac će se sljedeće sezone orijentirati na spust i slalom, dvije najraznovrsnije discipline, što je većini konkurenata nezamislivo. I u tome će uživati, pokazati im kako radi prava, stara škola. Kombinaciju neće pustiti, što je i razumljivo jer su u njoj sjajni, a redukcijom veleslaloma i superveleslaloma mogli bi se više posvetiti “paradnoj” disciplini. Od svega je jedino jasno da naš dvojac ostaje na snijegu!

>> I kad mu ne ide, Kostelić je u Sloveniji poput Tine – legenda

Komentara 38

DU
Deleted user
22:00 13.03.2014.

Gotova je to priča, nek čuva zdravlje i koljena, nek se oženi, napravi dite, neš je i zaradio tijekom ovih godina, negdje se uhljebi na nekakvu poziciju i uživaj u ostatku...

DU
Deleted user
21:41 13.03.2014.

Mislim da bi najbolje za Ivicu bilo da ga Gips pusti na miru. Ima onaj stih;"Treba znati stati kad je kraj!" Ovaj stari bolesnik će od njega napravit invalida.

GO
gOOgLer
20:53 13.03.2014.

Gips, vrijeme je da Ivica počne predavati povijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije