Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakub Kuba Błaszczykowski

Gesta vrijedna divljenja: Poljski nogometaš kupio klub i spasio ga bankrota

GER, 1.FBL, VfL Wolfsburg vs SV Werder Bremen
Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
1/2
03.04.2020.
u 22:08

Kako se situacija u svijetu pa i nogometu zbog pandemije koronavirusa pogoršala, tako je i Wisla u sve težem stanju. Mnogi klubovi su u problemima, a neki, poput slovačke Žiline, već su bankrotirali

Legendarni poljski nogometaš, Jakub Kuba Błaszczykowski (34), odlučio je kupiti svoj matični klub Wislu iz Krakowa kako bi ga spasio od bankrota.

Slavni Poljak ima bogatu nogometnu karijeru. Za poljsku reprezentaciju do sada je odigrao 108 utakmica i zabio 21 gol, a nogomet je profesionalno počeo igrati u Częstochowu, zatim je igrao u Wisli, a velik dio karijere proveo je u Borussiji Dortmund, bio je član i Fiorentine pa i Wolfsburga. Prošle se sezone u ljeto vratio u domovinu i igra na poziciji veznjaka za Wislu iz Krakowa koja je već neko vrijeme financijskim problemima.

Kako se situacija u svijetu pa i nogometu zbog pandemije koronavirusa pogoršala, tako je i Wisla u sve težem stanju. Mnogi klubovi su u problemima, a neki, poput slovačke Žiline, već su bankrotirali. Tako se i u Krakowu počelo govoriti o bankrotu, a Błaszczykowski nije za to htio ni čuti. Zato je uz pomoć nekoliko prijatelja spasio svoj klub tako što ga je kupio.

Blaszczykowski je s dva poljska poslovna čovjeka - Tomasza Jazdzynskog i Jaroslawa Krolewskog - postao vlasnik kluba i odlučio otplatiti sve dugove koje Wisla ima proteklih godina. 
Zanimljivo je to što će on sada u isto vrijeme biti jedan od vlasnika, ali i jedan od igrača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije