Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Generalova kći na Hanžeku u utrci na 100 metara

Murielle Ahoure
.
22.08.2012.
u 13:04

Na zagrebačkom mitingu skakat će srebrna iz Londona, Jelena Sokolova

Polako se pune startne liste za predstojeći zagrebački miting koji će se održati 4. rujna na stadionu Mladost.

Tako će gledatelji imati priliku u dalju vidjeti Ruskinju Jelenu Sokolovu koja je u Londonu osvojila srebrnu medalju. Nedostajalo joj je pet centimetara do zlata. Njezin je osobni rekord 7,07 metara pa je ugrožen i rekord mitinga koji od 1995. godine drži Ljudmila Ninova (6,78 metara). Jelena je tek ove sezone počela postizati dobre rezultate. Na svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. nije prošla u finale, a na SP 2011. nije se uspjela ni plasirati.

U utrci na 100 metara vidjet ćemo Murielle Ahoure iz Bjelokosne Obale. Ona je na Igrama u Londonu bila šesta u finalu na 200 te sedma u finalu na 100 metara. Ona je kći generala vojske Bjelokosne Obale, a s obzirom da je dugo godina živjela u Parizu, Francuzi su željeli da nastupa za njihovu reprezentaciju.

− Europljani imaju mnogo atletičara, a ja želim biti ambasadorica afričke mladeži. Bilo bi lijepo kad bi svijetu pokazala da u Bjelokosnoj Obali postoji nešto drugo osim nogometa − rekla je Ahoure.

Zanimljivo je da je Ahoure nosila zastavu svoje zemlje na svečanom otvaranju Igara, a povratak iz Londona bio je nešto otežan s obzirom na to da joj je nestala putovnica.  Vjerojatno ju je ukrao jedan od trojice sportaša iz Bjelokosne Obale koji su nestali za vrijeme Olimpijskih igara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije