Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠAK TESTOSTERONA
Povratak na članak

One ruše rekorde, ali gdje je granica? Treba li ih smatrati ženama ili muškarcima?

Od ponižavajućeg pregleda spolnih organa davno se odustalo, pa je preostalo testiranje razine testosterona, muškog spolnog hormona koji se kod muškarca luči u testisima, a u manjoj se mjeri luči i kod žena i to u jajnicima i nadbubrežnim žlijezdama

Komentari 22

DU
Deleted user
07:55 06.05.2019.

Lakrdija od civilizacije se urušava pod sobom i svojom glupošću

VL
DO
domagoj1492
08:37 06.05.2019.

Zašto bi pregled bio ponižavajući ? Ide se redovito kod doktora koji također sve pregledava , pa nitko ne kaže da je ponižen bio kod doktora. Čista glupost je to provlačenje riječi “ponižavajući” kroz tekst.

VL
SP
Spezispezi
07:48 06.05.2019.

Zanimljiv mi je slučaj u Skandinaviji lika koji je službeno zatražio da mu se skine iz rodnog lista 30 g jer se osjeća mlađim. To je njegovo pravo jednako pravu da netko sam odredi jel muško ili žensko. A pitanje je koliko puta se ta promjena smije dogoditi, dvaput u životu, ili dvaput godišnje, ili dvaput dnevno, pa je prije podne muško, popodne žensko.

VL
SP
Spezispezi
07:44 06.05.2019.

Po istambulskoj konvenciji koju su usvojili i naši ćatolici dovoljno je reći da si žensko bez obzira na sve i možeš nastupati u ženskom timu. Imamo primjer iz Australije, gorostasa koji se sa 30 g proglasio ženom i razvaljuje u ženskoj rukometnoj repki. Ronaldo bi teoretski sutra mogao postati kapetan ženske nogometne reprezentacije Portugala.

VL
KA
kapunjohan
08:32 06.05.2019.

Kud plovi ovaj brod , povratka mu nema , nepriznavanje prirodni zakona postaje pravilo današnje civilizacije. Hoće li u tome uspjeti ili će sve porušiti pokazat će vrijeme ,sva živa bića na zemlji točno znaju tko je muško a tko žensko osim nas ljudi.

VL
Avatar Cat
Cat
08:04 06.05.2019.

Kromosomi ne lazu

VL
Avatar niwrad
niwrad
08:57 06.05.2019.

Sve ovo je obično pitanje semantike i psihijatrije. Semantička konvencija je dodijelila niz slova m-u-š-k-i za osobu koja ima penis, a niz slova ž-e-n-s-k-i za osobu koja ima vaginu. Isto je tako semantička konvencija dodijelila niz slova s-r-c-e za organ koji pumpa krv. E sad, reći da je osoba koja ima penis žensko je ništa doli negiranje semantičke konvencije. Isto kao što bi netko negirao semantički konvenciju kad bi rekao da je organ koji pumpa krv oko. Sad dolazimo na psihijatriju. Tražiti od društva da osobu koja ima penis tretiramo kao osobu koja ima vaginu je sumanost, negacija stvarnost, bolest, slučaj za psihijatriju. To je kao tražiti da čovjek sa bolešću srca tretira specijalist za oči. Eto, to je vam je cijela mudrost. A to što se o tome raspravlja kao nekakvom relevantnom pitanju je znak čiste degeneracije današnjeg zapada.

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
07:37 06.05.2019.

neš ti čuda,muškarci postižu bolje rezultate od žena.očekujemo promptnu reakciju patera tolja,rade borić,sanje sarnavke,simićke,jurasice,tomislava sokola,dubravke šujice i i ekipe koji će osuditi ovaj ,,desno klerikalno-fašističko -ustaški,, tekst kome je cilj ,,relativizirati,, ono što oni misle a kad oni misle toto znači da je to istina koja se ne smije propitivati. profesionalne ženske ekipe nisu na razini osrednjih amaterskih ekipa u bilo kom kolektivnom sportu,svima je jasno da se radi o fizičkim karakteristikama. i što to znači da se svak može odrediti,mogu li i ja staviti pilotsku kacigu i odrediti se kao pilot borbenog zrakoplova i u skladu s tim određenjem tražit od morh-a da me primi u hrz. dobro je da ste napisali da su 1936 nacisti bili ,,moderni ,, i ,,napredni,, i brisali razlike između spolova. semenya je 100 % muškarac,pa vidite ovu čeljust,ramena,mišiće......to je samo idiotima nejasno o čemu se radi.

VL
BE
Bel
09:19 06.05.2019.

Ne vidim ni jedan jedini razlog zbog kojega bi pregled spolnih organa u rukama ginekologa ili urologa bio ponizavajuci. Zar ne tjeramo zene da se redovno ginekoloski pregledavaju? Nadalje, ljudskoj gluposti ocito nema kraja. Udruge za ljudska prava neka sese pozabave problemima iskoristavanja djece i odraslih ljudi, trgovinom ljudima itd, a u sportu se mora znati granica. Tko je zensko a tko musko. Inace, neka se sve zene povuku, pa neka sport osvoje transeksualci i muskarci. semenya je musko, dovoljan je jedan pogled na tu osobu i nije nuzno ni vaditi testosteron da bi znao sto tece njenim zilama.... i prava je sramota da se ona upisuje bilo gdje kao pobjednica.

VL
DU
Deleted user
08:43 06.05.2019.

Kome ovo može biti normalno? Odlučili drugovi prekrojiti zakone prirode..zbilja kad neka civilizacija dosegne vrhunac uruši se sama u sebe, degenerira. Ništa nismo naučili iz povijesti.

VL
DU
Deleted user
08:11 06.05.2019.

Vrijeme je za jedan dobri stari biblijski potpop, odnosno format c: /p:99 (c označava "civilizaciju")

VL
JM
jm98
08:42 06.05.2019.

Istambulska konvencija im omogućava.To je zabranjeno komentirati.

VL
Avatar Django
Django
12:20 06.05.2019.

Ma to su definitivno žene, vizualno se potpuno uklapaju u najglasnije ženske udruge. Bar kod nas.

VL
LI
liliZG
16:11 06.05.2019.

pomalo je licemjerno od nje tražiti da pije tablete i dira u svoje prirodne hormone kad druge kažnjavaju ako to naprave i zovu doping......dakle???

VL
ZW
zweistein
09:45 06.05.2019.

njihove" kartice za ples" su prazne

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:36 06.05.2019.

i tako će žene u svojoj borbi za ravnopravnost (u čemu?) izgubiti same sebe... natjecati će se zajedno sa muškarcima, u svim disciplinama, moći će igrati sve momčadske sportove ravnopravno sa muškarcima, bio to nogomet, košarka, vaterpolo, i uz pomoć pozitivne diskriminacije (svaki klub mora imati najme xy% ženskih igrača...) dolaziti do nekih rezultata... i neće biti zadovoljne, a još manje sretne... ja jedva čekam kad će neki muškarac krenuti u ženske sportove... hm, koji su pak to?! ne postoje muški i ženski sportovi, već muške i ženske ekipe, a međusobno se ne natječu upravo zbog spolnih razlika koje određuju i fizičke mogućnosti organizma. znači, razlike postoje! koje se pak umjetno pokušavaju umanjiti, sakriti, ili čak poništiti! kad neki muški, a prije transrodni, pokrene pitanje obilježavanja dana žena, majki, općenito 'ženskih' dana, e onda će dobiti...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.