Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO KOLO

Gdje gledati novi europski ispit Dinama? Bez dva napadača gostuju na Kosovu

Priština: Trening GNK Dinamo uoči utakmice protiv FC Ballkani
Marko Lukunic/PIXSELL
05.10.2023.
u 08:17

Dinamo ovaj susret ne dočekuje baš u najboljem raspoloženju nakon minimalnog 1:0 poraza u Splitu protiv Hajduka u derbiju, a momčad Sergeja Jakirovića muče i ozljede

Hrvatski prvak Dinamo danas od 18 sati i 45 minuta pred sobom ima novi europski ispit. Nakon uspješno apsolviranog prvog kola grupne faze Konferencijske lige protiv kazahstanskog prvaka Astane (5:1), plavi gostuju u kosovskoj Prištini kod tamošnjeg prvaka Ballkanija u drugom kolu.

Dinamo ovaj susret ne dočekuje baš u najboljem raspoloženju nakon minimalnog 1:0 poraza u Splitu protiv Hajduka u derbiju, a momčad Sergeja Jakirovića muče i ozljede.

Na raspolaganju Jakiroviću neće biti kapetan Dinama Bruno Petković, a za susret na Kosovu upitni su i još jedan napadač Josip Drmić te glavni ofenzivni veznjak Martin Baturina. Uz to još nema Stefana Ristovskog i Darija Špikića koji se još nisu oporavili od ozljeda, a Arijan Ademi nema pravo nastupa u europskim natjecanjima. Naravno, na dulje vrijeme nema ni ozlijeđenih Lukasa Kačavende i Luke Stojkovića.

Budući da je Jakirović u najavi istaknuo da ne želi riskirati s Drmićem, očekuje se da bi tako starter u napadu trebao biti Sandro Kulenović koji je ovog ljeta povučen s posudbe iz Lokomotive.

- Čeka nas zahtjevna utakmica protiv Ballkanija koji je jako dobro vođen, organizirana momčad i lako prilagodljiva. Znaju promijeniti sustav, znamo da igraju u rombu 4-4-2, analizirali smo ih i morat ćemo biti na maksimalnom nivou, na nivou agresivnosti i duel-igre, pa čak bih rekao i na granici fanatizma jer oni tako igraju. Oni su dobili doma sve utakmice u Europi i to dovoljno govori i mi ćemo morati biti na maksimalnom nivou - rekao je trener Dinama u najavi susreta.

- Nogometni svijet nije baš upoznat s ekipom Ballkanija, a nismo ni mi bili dok nismo gledali analizu. To je potentna momčad koja igra dvije, tri godine skupa. Agresivni su, traže duel-igru i na lopti su jako dobri. Imaju dva, tri visoka igrača koji su opasni u prekidima i na to moramo jako dobro paziti. Moramo krenuti jako dobro od prve minute jer će i oni tako. Teren je kakav je, kakav nama, takav i njima i vjerujem da ćemo dobro odigrati, osobito nakon kiksa protiv Hajduka. Jedva čekamo da počne utakmica jer će nam u ovom trenutku jako dobro doći - najavio je susret i veznjak Dinama Marko Bulat.

Podsjetimo Ballkani je u prvom kolu u Češkoj dobro namučio momčad Viktorije iz Plzena te ostao poražen s minimalnih 1:0. Susret od 18:45 možete pratiti na programu ArenaSport 1.

Komentara 5

EJ
ejStef
10:42 05.10.2023.

Ajde sretno. Trebat će puno, puno sreće za izvući dobar rezultat na Kosovu. S ovakvom ekipom i neriješeno je uspjeh.

SS
sokac sa drave
11:19 05.10.2023.

Utunelu-Ej torcidas ti mislis da ste stjerali dinamo tamo gdje ste ga odavno htjeli imati.Zivis u zabludi jer dinamo je puno vise od zagreba.Dinamovci su slavonci,zagorci,podravci moslavci,medjumorci te sibencani imocani.Smirite se provokatori malo vas je nece ovo dobro zavrsiti...

BI
billynik
08:34 05.10.2023.

Vise nemam želje gledati ovakav Dinamo a još manje kad ima ovakvog protivnika. Sad još čekamo gostovanje kod Čukaričkog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije