Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvaku 35 000 eura

Gazprom postao glavni sponzor SEHA-e, Rusi se skrivali

Zagreb Metalurg (1)
Jurica Galoic/PIXSELL
13.04.2013.
u 20:10

Gazprom će u sljedeće četiri sezone svim klubovima sudionicima plaćati troškove putovanja, smještaja i pokrivat će troškove sudaca i delegata

Ruska tvrtka Gazprom od sljedeće sezone postaje glavni sponzor regionalne SEHA rukometne lige. Ugovor je potpisan već ranije, potpisao ga je Sandi Šola, koji je prije tri dana dao ostavku na mjesto predsjednika SEHA lige nakon što se našao u pritvoru zbog sumnje u malverzacije u Karlovačkoj banci. Predstavnici Gazproma došli su u Skoplje na završni turnir lige, ali nisu bili dostupni novinarima niti su htjeli da se znaju njihova imena.

- S obzirom na to da rade projekt Južni tok, sponzorstvo ove lige bilo im je zanimljivo za promidžbu svoje tvrtke. Pregovori su trajali otprilike pola godine - rekao je Agron Hajredini, jedan od tri dopredsjednika SEHA lige.

Gazprom će u sljedeće četiri sezone svim klubovima sudionicima plaćati troškove putovanja, smještaja i pokrivat će troškove sudaca i delegata. Naravno, osigurat će i nagradni fond. Već su dali novac i za ovogodišnji Final Four. Tako će današnji pobjednik dobiti 35.000 eura, pobijeđeni 25.000 eura, trećeplasirani 15.000, a četvrtoplasirani 5000 eura.

- Sljedeće sezone liga će brojiti najviše 12 klubova. Sigurno će igrati po dva predstavnika iz Makedonije, Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, a po jedan iz Crne Gore, Slovačke i Bjelorusije. Mađari su zainteresirani, ali pod uvjetom da igraju tri njihova kluba i da je završni turnir svake druge godine kod njih. Mi im nudimo dva mjesta i završni turnir ako jedan od njihovih klubova bude igrao u završnici. Klubovi će ubuduće morati zadovoljiti neke uvjete. Primjerice, kapacitet dvorane mora biti najmanje 2000 gledatelja. Kako Nexe u Našicama ima kapacitet od 1600 gledatelja, morat će igrati u Osijeku - istaknuo je Mihajlo Mihajlovski, novi predsjednik SEHA lige.

Rok za prijavu ističe krajem svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije