Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbio skandal

Izbornik Engleske objasnio 'fotku' koja je zgrozila javnost: Mi nismo rasisti!

Engleska U-21
Foto: Press Association/Pixsell
21.06.2015.
u 12:56

- U karijeri sam igrao s tamnoputim igračima, a s nekima sam ostao jako blizak. Nikada nisam stvarao razliku među igračima, zaključio je priču Southgate.

Engleski mediji proteklih su se nekoliko dana raspisali o fotografiji koja ih je šokirala. Naime, na pripremama mlade reprezentacije Engleske igrači su fotografirani tijekom ručka. I na prvi pogled sve izgleda normalno, ali kada se bolje zagledate, onda vidite kako za jednim stolom sjede tamnoputi nogometaši, dok su bijelci za drugim stolom.

Daily Mail priču o rasnoj podjeli potkrijepio je s još nekoliko fotografija, a i na njima je vidljivo kako se spomenute dvije grupe razdvajaju.

"Što bi trebali reći nakon ovakvih prizora? Kako da djecu učimo multikulturalnosti?", pita da Daily Mail, a nakon objave ovog članka javnost se podigla na noge pa je izbornik U-21 reprezentacije Gareth Southgate pokušao sve objasniti.

- Iz iskustva kojeg ima u radu s mladim igračima, mogu vam reći da takvih problema nemamo. Fotografija nije reprezentativna, ne pokazuje pravu situaciju. Svatko tko poznaje ovu skupinu igrača i tko ih je viđao u posljednje dvije godine, bilo u hotelu ili na terenima za trening zna realnu situaciju, rekao je Southgate i dodao:

- Nogomet nadilazi vjeru, rasu i sve ostalo. Svjestan sam problema u društvu i znam da svi možemo i bolje, ali ove optužbe na račun moje momčadi mi teško sjedaju na želudac. U karijeri sam igrao s tamnoputim igračima, a s nekima sam ostao jako blizak. Nikada nisam stvarao razliku među igračima, zaključio je priču Southgate.

>>Svastika ostvarila cilj: Ispadne li reprezentacija, ispada i vodstvo HNS-a

>>Najveći skandali u Šukerovoj eri: Šimunićev ispad, navijački neredi, rasizam, svastika...

Komentara 61

KL
Klarahrv
13:09 21.06.2015.

Sreca pa Engezi nemaju Jovanovica, Stevanovica, Pusice i ...... inace bi odmah reprezantivce i Savez proglasili fasistima.

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
13:35 21.06.2015.

Englezi se javljaju, Englezi? Hahaha!!! Največe zlo na ovoj planeti- od pamtivijeka. Osvajači i rasisti broj 1‼️‼️‼️‼️‼️‼️

Avatar h.hulkic
h.hulkic
13:24 21.06.2015.

Nisu rasisti ,al ne vole crnce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije