Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gabrijel Boban za Max!

Ne bih odbio Hajdukovu ponudu, ali radije bih van...

Gabrijel Boban
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
13.12.2015.
u 11:30

- Nadam se da će prava ponuda stići već ove zime. A Zagreb neće ispasti iz lige - rekao je Boban za Max!

Ispadanje iz Hrvatskog nogometnog kupa nakon domaćeg 1:2 poraza od Hajduka samo je još više produbilo krizu u kojoj se ove sezone nalazi momčad Zagreba. Lani im je u zadnjim sekundama izmaknuo plasman u Europu, a ove sezone uvjerljivo su najneučinkovitija momčad prvenstva. Lani je Gabrijel Boban predvodio momčad koja je bila najugodnije iznenađenje prvenstva iako su im mnogi i tada predviđali ispadanje iz elitnog razreda hrvatskog nogometa. Bez njega Zagreb lani nije mogao funkcionirati, a i ove sezone je neizostavan u svim taktičkim varijantama. Sportski tjednik Max donio je priču o najboljem Zagrebovom napadaču, piše Max.

Otišlo je previše igrača

– Neke utakmice smo gubili jer nismo imali sreće, u nekima smo podbacili. Činimo sve da se dignemo, valjda će nam krenuti – istaknuo je Gabrijel Boban (26).

Bobanova Draga rodno je mjesto roditelja Zagrebova bratskog tandema Gabrijela i Brune Bobana. Dečki su rođeni u Požegi.

Može li se Zagreb spasiti?

– Nadam se da može, ništa još nije gotovo – uvjeren je Boban.

U čemu je problem?

– Iz momčadi je na kraju prošle sezone otišlo nekoliko standardnih igrača. Nezamjenjivi trojac iz zadnje linije Jurendić, Musa i Štiglec, a Krovinović nam je bio jedan od važnijih igrača u veznom redu. Dino Bevab bio je ozlijeđen šest-sedam mjeseci. Šehić i Mudražija nisu imali kontinuitet. Kovačić je također bio ozlijeđen.

Želio bih u klub iz lige petice

Osjećate li pritisak zbog velikih očekivanja kluba?

– Nema pritiska, najvažnije mi je da dam sve od sebe. Koncentriran sam na svoju izvedbu. Znam što se očekuje od mene jer sam i lani bio najbolji strijelac kluba.

O Gabrijelu se već dugo govori kao o jednom od najtraženijih klupskih eksponata.

– Nimalo me ne remeti ta priča o mom transferu. Naravno, i meni je želja otići, iskušati se dalje. Pokušat ću se izgraditi u inozemstvu i vidjeti koliko mogu. No, ne žurim... Nadao sam se i mislio da ću otići ljetos. Bila je ponuda iz Koreje, no ja sam čekao ponudu iz Europe. Valjda se klubovi nisu dogovorili. Nadam se da će već u zimskom prijelaznom roku stići prava ponuda koja će zadovoljiti moje ambicije i potraživanja kluba.

Zoran Vulić kaže da ste odbili ponudu moldavskog Šerifa. Znači li to da vas egzotične destinacije ne zanimaju?

– Nije da mi se ne ide u takve lige. Ne znam je li došla ponuda Šerifa. Znam samo da Vulić traži napadače. Nije bilo konkretnih razgovora.

Koja je vaša želja?

– Želio bih se okušati na razini liga petice.

Stalno se ponavlja priča oko Hajduka i mogućnosti da se preselite na Poljud.

– Nitko me nije kontaktirao. Ako pristanu na moje uvjete i uvjete kluba zašto ne! No, moj prioritet je inozemstvo...

>> Zagreb u Zaprešiću s osmoricom igrača osvojio bod

Komentara 3

PE
perfa57
13:51 13.12.2015.

Recite mi igrača koji je unazad 5 godina došao u Hajduk i da ga je napustio zadovoljan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije