Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar posao

Futsal Dinamo doveo dva velika pojačanja!

Futsal Dinamo
Igor Kralj/PIXSELL
23.08.2015.
u 17:40

Novi član modrog jata je Hrvoje Penava, bivši hrvatski malonogometni reprezentativac i dosadašnji član MNK Alumnus, s kojim se prije dvije sezone okitio titulom prvaka Hrvatske.

MNK Futsal Dinamo dobio je prva i to ne bilo kakvo pojačanje. Novi član modrog jata je Hrvoje Penava, bivši hrvatski malonogometni reprezentativac i dosadašnji član MNK Alumnus, s kojim se prije dvije sezone okitio titulom prvaka Hrvatske.

Hrvoje Penava (04.06.1983.) dolazi iz Zagreba i dobro je poznato ime na zagrebačkoj i hrvatskoj futsal sceni. Dugo bi trajalo da nabrojimo sva priznanja i kolajne koje popularni Penny ima u svojim vitrinama. Dovoljno je spomenuti da je riječ o bivšem futsal reprezentativcu koji iza sebe ima 14 kapica i 5 postignutih golova.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za većinu zagrebačkih klubova;  MNK Martinovku, MNK Uspinjaču, OVB Allfinanz i MNK Alumnus.  Kruna karijere stigla je prije dvije sezone kada je u dresu MNK Alumnus osvojio naslov prvaka pritom osvojivši i nagradu za najboljeg strijelca lige. Spomenimo i kako je u posljednjoj utakmici finala hat-trickom srušio Novo Vrijeme iz Makarske.
Sve skupa dva je puta osvajao trofej za najboljeg topnika lige, a istom se nagradom okitio i na Kuwait Mini World Futsal Club Tournamentu kada je na prestižnom futsal turniru u dresu MNK Alumnus postigao 7 pogodaka.

A nakon dolaska Hrvoja Penave, ponajboljeg topnika 1. HMNL, u Futsal Dinamo stiglo je još jedno veliko pojačanje. Riječ je o jednom od najperspektivnijih mladih igrača u državi, kapetanu mlade hrvatske futsal reprezentacije, Mateju Horvatu.

Popularni Banana svoje je prve futsal korake napravio u MNK Alumnus s kojim je prvo osvojio juniorsko prvenstvo Hrvatske, a potom u sezoni 2013./14. i naslov seniorskog prvaka.  Iako mu je tek 21 godina (rođen 30.01.1994. u Zagrebu), Matej iza sebe ima pregršt iskustva kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Osim što je kapetan U-21 reprezentacije, Horvat se može pohvaliti i nastupima za seniorsku reprezentaciju Hrvatske kao i nastupima u UEFA Futsal kup, malonogometnoj inačici Lige prvaka. Nastupajući za veleučilište VERN, prije otprilike mjesec dana, okitio se naslovom europskog sveučilišnog prvaka, a ponio je i titulu prvog topnika turnira s 8 postignutih pogodaka.

Riječ je o ljevonogom igraču visokom gotovo dva metra, zavidne tehnike i sjajnog udarca koji će sasvim sigurno svojim potezima uveseljavati navijače i biti jedna od glavnih karika Dinama u novoj sezoni. Valja napomenuti kako je Horvat zbog prelaska u Dinamo odbio i neke inozemne ponude koje su bile  i više nego primamljive.

>>Futsal Dinamo sezonu započinje spektaklom - stiže Nottingham!

Komentara 14

TO
Toma2
19:24 23.08.2015.

Da dobar posao - odličan! Teško da će se u prvenstvu moći nositi s moćnim Splitom i Nacionalom, ali ćemo pokazati zube. Jedva čekam

MO
moslavina9954
22:49 23.08.2015.

Koga to uopće zanima zašto uopće pišete bez veze ?!

BU
bumtresurnebes
12:55 24.08.2015.

Jel netko primijetio kako mrzitelji poštenog i zakonitog poslovanja u sportu uvijek komentiraju članke za koje tvrde da su bezveze i nebitni? Kako vas boli hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije