Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska-švicarska 16.00

Furija želi i svjetsku krunu, a Švicarci - lete!

Fernando Torres Vicente Del Bosque
AFP
16.06.2010.
u 13:27

U Durbanu se danas tuku dva velika svjetska trenera, obojica sa po dva europska klupska naslova i debitanti na SP-u.

Del Bosque i Hitzfeld su se tri puta na klupama Reala i Bayerna susretali u eliminacijskoj fazi Lige prvaka, dva puta u polufinalu, jednom u četvrtfinalu, i Španjolac je uspješniji (2:1). U sva ta tri ogleda pobjednik je kasnije postao europski prvak.

Bez medalje na SP-u

Španjolci su u Južnu Afriku došli kao jedina selekcija koja je kvalifikacije završila s maksimalnim učinkom, s deset pobjeda, što se od europskog prvaka i očekuje. Ali, to znači i ogroman pritisak na Furiju, koja na SP-ima nema niti jednu medalju (najbolji plasman 4. mjesto 1950. godine), a sada se od nje traži i svjetski naslov. Dvije krune dosad je ujedinila samo Francuska sa Zidaneom, 1998. i 2000. godine.

– Osvajanje Eura promijenilo je naš način razmišljanja, stekli smo pobjednički mentalitet. Naši su igrači sada iznimno motivirani, ali, uz to, i te kako poštuju suparnike. Tu kvalitetu ne bismo smjeli izgubiti – kazao je Fernando Hierro, nekada zvijezda reprezentacije, danas direktor.

– Nikoga se ne bojimo na SP-u, ali bilo bi dobro kad bismo se s Brazilom sastali tek u finalu – kazao je Realov vezist Xavi Alonso, dodavši da ga je dosad na SP-u najviše impresionirala igra Nijemaca.

Izbornik Švicaraca Ottmar Hitzfeld angažirao je u pripremi za SP-a svoga dugogodišnjega suradnika hrvatskog kondicijskog stručnjaka Zvonka Komesa. On je jamstvo da će Švicarci na ovome turniru letjeti.

Možemo iznenaditi

– Iza španjolske reprezentacije je sjajno razdoblje, a mnogi joj prognoziraju da će i sada otići do kraja. I baš u tome vidimo svoju prigodu. Mala Švicarska sposobna je iznenaditi veliku Španjolsku – kazao je Hitzfeld.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije